Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Tech 1 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwste iPhone soms te heet om vast te houden, gebruikers klagen massaal op social media

Eigenaren van de nieuwste iPhone zijn tot nog toe niet echt blij met hun nieuwe gadget. Vanwege een bug in de nieuwe iOS 17-software kan het apparaat erg warm worden. Zo warm zelfs, dat de telefoon te heet is om aan te raken. Gebruikers klagen massaal op social media.

Honderden gebruikers klagen al dagen op social media en bij Apple Support dat hun nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max abnormaal warm aanvoelt. Sommige gebruikers delen zelfs foto’s en video’s van een thermometer bij hun iPhone. Daarop is te zien dat de temperaturen van de telefoons op kan lopen tot ruim boven de 38 graden Celsius.

Apparaat draait overuren door bug

Het probleem lijkt zich vooral in de eerste dagen na aanschaf voor te doen. Door een bug in de nieuwste iOS 17-software draait het apparaat overuren bij het updaten van apps. „Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of herstellen van de telefoon warmer aanvoelen vanwege verhoogde achtergrondactiviteit”, zegt Apple in een verklaring. Dat zou onder meer komen door apps zoals Instagram en Uber.

Apple laat weten aan een software update te werken. „We hebben ook een bug in iOS 17 gevonden die impact heeft bij sommige gebruikers en die zal worden verholpen in een software-update.” Wie de nieuwste iPhone in bezit heeft, hoeft echter niet bang te zijn dat de telefoon beschadigd raakt.

De nieuwste iPhones zijn uitgerust met nieuwe opladers die via een USB-C-poort werken, maar dat zou volgens Apple niet het probleem zijn. Wel kan het zo zijn dat de telefoon tijdelijk warmer aanvoelt wanneer deze wordt opgeladen met een snellader.

Verkoopverbod op iPhone 12 in Frankrijk

Het is het tweede probleem met iPhones in korte tijd. Onlangs kwam aan het licht dat een oudere versie van de smartphone, de iPhone 12, te hoge stralingsniveaus heeft. Franse autoriteiten kondigden daarom zelfs een verkoopverbod van de iPhone 12 af. Ook voor dit probleem komt Apple binnenkort met een update. Dan wordt in Frankrijk het verkoopverbod weer opgeheven.

In Nederland kwam het niet tot een verkoopverbod. Volgens de Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur (RDI) leverde de extra elektromagnetische straling namelijk geen acute gezondheidsrisico’s op.

Heb jij één van deze smartphones? Dan is ontgrendeling met gezichtsherkenning makkelijk te kraken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties