Metro en ANP
Metro en ANP Tech 6 mei 2020 / 07:04 uur

Twitter gaat je wijzen op riskant taalgebruik

Op witter zie je vaak genoeg riskante tweets voorbijkomen, uitspraken waarvan je je afvraagt: „had je dat zo willen zeggen?" Het sociale medium begint daarom een experiment. Het gaat iOs-gebruikers vragen: „zeker weten?"

Waar het op neer komt is dat Twitter een optie test voor zijn gebruikers om een verhitte reactie te overpeinzen en te wijzigen voor publicatie. Het platform geeft je de suggestie om je antwoord aan te passen als dat antwoord mogelijk te ver gaat of beledigend is.

Beperkt experiment

Volgens Twitter gaat het om een beperkt experiment dat alleen loopt op apparaten van Apple (iOS-besturing). Wanneer een discussie verhit raakt, „kun je dingen zeggen die je niet meent", aldus Twitter. Door de ingreep kun je je antwoord heroverwegen als het taal bevat die schadelijk kan zijn.

Waarschuwing bij riskant taalgebruik

Hoe werkt de ingreep? Als een twitteraar op versturen klikt, maar zijn of haar taalgebruik overeenkomt met dat in berichten waar mensen over hebben geklaagd, krijg men de waarschuwing te zien. Je krijgt dan de vraag of je je tweet wil herzien. Wie dat niet wil, kan naar verwachting de waarschuwing negeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter gaat je wijzen op riskant taalgebruik
Sluiten