Redactie Metro
Redactie Metro Tech 9 jan 2019 / 08:00 uur

Splinternieuwe techgadgets: van top tot flop

Knappe kop die nog kan bijhouden welke nieuwe techgadgets anno 2019 allemaal op de markt komen. Best zonde, want tegenwoordig worden er steeds meer handige foefjes in ’t leven geroepen. Daarom: de vijf nieuwe (tech)dingen waarvan je niet wist dat je ze nodig had, maar die wél verdraaid handig zijn.

1. Oprolbare tv

Goed, we begrijpen dat je hier niet meteen een beeld bij hebt, dus voor de duidelijkheid: deze tv, die later dit jaar uitkomt, kan je niet oprollen zoals je dat bij ’n krant doet. Wat wel kan: het scherm uit zijn behuizing laten schuiven en ‘m er weer in laten rollen wanneer je klaar bent met Heel Holland Bakt. Nog handiger: je kan een klein strookje van het scherm er nog wél uit laten steken, die bijvoorbeeld toont welke muziek er wordt gespeeld. Gemak dient de mens, denken wij zo.

2. Bluetoothkussen

Val jij alleen maar in slaap bij dat ene meditatiefilmpje of hoor je stiekem graag nog iemand voorlezen? Dan wil je ’t nieuwe luxe kussen van Soundasleep hebben. Dit kussen heeft zowel een uitgebreide geluidsinstallatie als een bijbehorende app, waarmee je eventuele snurkproblemen kan reduceren.

3. Vertaaloortjes

Altijd al makkelijker willen communiceren met al je internationale reisvrienden? Of er gewoonweg een (bijna) vloeiend woordje Español uitknallen? Dan zijn je gebeden gehoord: het bedrijf Waverly Labs is namelijk recentelijk met oortjes gekomen die direct je uitgesproken woorden naar een taal naar keuze vertalen. Je kan zelfs één oortje afstaan aan je internationale gesprekspartner, zodat jullie kunnen converseren in je moedertaal, maar elkaar wél begrijpen.

4. Doei tom-tom

Altijd ruzie met je tom-tom? Dan is er goed nieuws: in 2019 komt er naar alle waarschijnlijkheid een holografische variant van het systeem op de markt, waarbij je al swipend kan navigeren op je voorruit. Ook muziek en telefoontjes zijn met een simpele tik in de lucht geregeld.

5. Slimme spiegel

Voor wie huidproblemen ervaart kan de ‘Himirror’ een uitkomst zijn. Deze nieuwe slimme spiegel werkt als ’n soort dermatoloog en ziet precies waar je oneffenheden zitten én hoe je ze kan bestrijden. Je kan ook op bepaalde plekken inzoomen, zodat je tot in perfectie je eyeliner aan kan brengen, bijvoorbeeld. Kost je zo’n 100 euro, maar scheelt je wel veel geklooi met beautyproducten.

Met al die goed gelukte techuitvindingen zou je bijna vergeten dat er óók techzaken op de markt zijn gekomen die eh… wat minder geslaagd waren. Ken je deze (nog niet waargemaakte) beloftes en uit ’t oog verloren verloren gadgets nog?

1. iPad in je zak

Waar het dit jaar wél gaat lukken om een televisie ‘oprolbaar’ te maken, is dat bij een iPad nog niet het geval. Da’s best jammer, want het zou best lekker zijn om je digitale krantje óók handig mee te kunnen dragen. Al vanaf 2013 wordt er gesproken over deze potentiële uitvinding, maar op de markt is-ie nog steeds niet. Samsung schijnt overigens wel met een vouwbare smartphone te komen, dat heelt dan weer (een beetje) de wonden.

2. Google Glass

Het moest dé accessoire worden die op ieders hoofd vastgeroest zou zitten: Google Glass! Waar Google normaliter met vrij succesvolle techzaken op de proppen komt, liep dit toch net even anders. Het floppen had vooral te maken met het privacyaspect: mensen vonden het een onaangenaam idee dat ze altijd en overal gefilmd zouden kunnen worden.

3. Bezorgdrone

Al in 2013 werd er door Jeff Bezos, één van de rijkste mannen ter wereld, beloofd dat er rond 2015 wel bezorgdrones zouden zijn. Die je pizza voor je deur zouden leggen, enzo. Jammer genoeg is het inmiddels vier jaar later en we zijn toch écht nog steeds afhankelijk van de conditie van de fietsbezorger.

4. De segway

Oké, hij ís er nog wel, dat is waar, maar niet helemaal op de manier waarop het ooit bedoeld was. De segway had de vervanger van de auto moeten worden, maar is inmiddels vooral een komisch attribuut in films en vooral het vervoersmiddel waar je als toerist écht niet op gezien wil worden.

https://www.instagram.com/p/BsV7hoDooiB/

5. De hyperloop

Elon Musk, de oprichter van Tesla, komt sowieso niet altijd z’n techbeloftes na, maar het is wel behoorlijk jammer dat de Hyperloop –die hij in 2013 presenteerde- er nog niet is (of ook nooit gaat komen). Deze supersnelle trein zou je in een half uur van San Francisco naar LA kunnen vervoeren. Als je het verkeer van deze twee steden een beetje kent, weet je hoe fijn dit zou zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Splinternieuwe techgadgets: van top tot flop
Sluiten