Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 31 jul 2018 / 06:00 uur

Op FIFA19 maakt ook de slechtste speler kans

Speel je met je vrienden regelmatig FIFA, maar wint altijd dezelfde? Dan heeft producent EA de oplossing gevonden voor de nieuwste versie FIFA 19, dat over twee maanden uitkomt.

House Rules

Het spel herintroduceert volgens de eerste gelekte gameplay de vergeten spelmodus House Rules. Hiermee kan je de scheve verhoudingen door het spel gelijk laten trekken met speciale regels.

Dit betekent dat je bijvoorbeeld kan instellen dat een speler na het scoren van een doelpunt steeds een speler van het veld moet halen. Hierdoor blijft het spel meer in evenwicht.

Kopballen

Ook kan je het extra uitdagend maken met bijvoorbeeld de optie Headers & Volleys, waarbij je dus alleen via kopballen en uit de lucht getrapte ballen mag proberen te scoren. Dit waren een paar van de oude opties, die vermoedelijk in een enigszins aangepaste vorm gaan terugkeren, maar hoe de nieuwe versie precies zal gaan werken, dat is nog onbekend.

Inmiddels zijn de eerste beelden gelekt. Daaruit valt verder op te maken dat EA een aardige slag heeft geslagen wat betreft de licenties. Zo heeft het Konami en hun game Pro Evolution Soccer afgetroefd wat betreft het gebruik van de namen van Champions League, Europa League en Europese Supercup.

Gamescom

Meer zal er (officieel) bekend worden gemaakt op Gamescom, dat van 21 tot 25 augustus gehouden wordt in Keulen. Hierop presenteren vrijwel alle grote gameontwikkelaars hun plannen voor de komende twaalf maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op FIFA19 maakt ook de slechtste speler kans
Sluiten