Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 31 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Kleinzoon sterft door bosbrand terwijl hij opa belt

Hij ging eventjes naar de dokter, de 76-jarige Ed Bledsoe. Niet wetende dat hij zijn geliefde vrouw en twee kleinkinderen achterliet in een huis dat vijftien minuten later volledig afgebrand zou zijn. Ed verloor in één klap drie mensen die voor hem de wereld betekenden, terwijl hij met een van hen aan de telefoon hing.

Donderdag verliet Ed zijn huis in Shasta County, Californië. Op dat moment waren de enorme bosbranden in deze Amerikaanse staat al ruim vier dagen aan de gang. De man zegt tegen CNN geen idee te hebben gehad dat de vlammen richting zijn wijk aan het uitbreiden waren en dat hij nooit een waarschuwing heeft gekregen om weg te gaan.

Telefoontje

Terwijl de oudere man onderweg was naar de dokter, werd hij gebeld door zijn 70-jarige vrouw Melody Bledsoe. Zij kon het vuur nu zien aankomen en zei dat haar man zo snel mogelijk naar huis moest komen om haar en de kinderen mee te nemen. De 4-jarige Emily, 5-jarige James en oma zaten in het huis en zagen hun noodlot dichterbij komen.

Ed liet alles uit zijn handen vallen en ging zo snel mogelijk richting huis. De route die hij normaal op de terugweg neemt was helaas afgesloten, door werkzaamheden of de brand, en de man probeerde naar zijn huis te rennen. Ook dit was niet mogelijk. Tijdens het rennen vond hij nog een man die verbrand was. Hij hielp hem zo snel mogelijk en rende verder naar zijn vrouw en kleinkinderen.

Foto: ANP

Eenmaal in de buurt kon hij echter niet verder „het vuur was intens" zegt hij daarover tegen eerdergenoemde nieuwssite. De man wilde koste wat het kost zijn familie redden en probeerde door de vlammen heen te komen, toen hij werd tegengehouden. Door wie is onduidelijk. Hierop ging hij terug naar zijn auto en probeerde via een andere weg bij zijn huis te komen.

Geen enkele weg gaf de man wat hij wilde. Hij belde zijn vrouw op en kreeg de 5-jarige James aan de telefoon. „Opa, kom me halen" bleef het kleine jongetje herhalen. „Het vuur komt nu door de achterdeur." Ed vertelt zijn kleinzoon dat hij er bijna is, maar de man zal zijn familie nooit meer zien. „Emily zegt dat ze van je houdt, oma ook en ik ook, kom ons halen alsjeblieft" hoorde hij door de telefoon.

Een huis is in vlammen opgegaan in Californië. Foto: ANP

Ed vertelde dat hij onderweg was. Tot het allerlaatste moment bleef zijn kleinzoon aan de telefoon. De verbinding werd verbroken en de man probeerde terug te bellen, maar kreeg geen gehoor. Ondanks dat geloofde hij eerst niet dat zijn familie was overleden, er was namelijk nogal wat verwarring. Ed had tegen de brandweer gezegd dat zijn vrouw en kleinkinderen nog in het huis zaten, waarop de brandweermannen een team naar binnen stuurden en meldden dat er geen lichamen waren gevonden.

Er werd een zoektocht op touw gezet om de familie te vinden. Pas enkele dagen later, toen er voor de tweede keer in de overblijfselen van het huis werd gezocht, werden de lichamen gevonden. Bledsoe’s vrouw had zichzelf en de kinderen blijkbaar in natte dekens gewikkeld toen het vuur dichterbij kwam. Ed Bledsoe is er helemaal kapot van: „Ik was liever naar binnen gegaan en daar met hen gestorven" zegt hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kleinzoon sterft door bosbrand terwijl hij opa belt
Sluiten