Anke Horstman
Anke Horstman Tech 31 jul 2018 / 06:00 uur

Kom op tijd op Schiphol dankzij deze apps

De vakantieperiode is weer begonnen en dat betekent topdrukte op het vliegveld. Zo ook op Nederlands meest bezochte luchthaven Schiphol. Maar hoe zorg je dat je in al die chaos op tijd bij je gate bent? Daar deel ik in dit artikel een paar handige apps voor.

Naar Schiphol toe – auto versie

Voordat je kunt gaan dwalen op Schiphol, moet je er natuurlijk eerst komen. Het is handig om ruim van tevoren alvast te kijken hoelang je erover rijdt op bijvoorbeeld Google Maps, als je met de auto gaat. Ga je niet met de auto? Skip dan dit stukje en ga naar het volgende kopje.

Op de dag zelf kan je Flitsmeister gebruiken. Op deze app voer je je begin- en eindbestemming in en de app bepaalt de snelste route. Daarbij geeft hij ook aan waar op je traject zich eventueel files of wegwerkzaamheden bevinden. Zo weet je van tevoren of je vertraging hebt en misschien wat eerder moet vertrekken. Of dat je juist beter een andere route kan nemen.

Naar Schiphol toe – OV versie

Ga je met het OV naar Schiphol, dan is 9292 onmisbaar. In deze app voer je in wat je start- en eindpunt is en de app geeft je de snelste route met het OV. Ook laat 9292 zien welke treinen vertragingen hebben en daardoor beter vermeden kunnen worden, superhandig!

En dan niet verdwalen op Schiphol

Als je eenmaal aangekomen bent op Schiphol, dan begint het feest pas echt. Want hoe weet je nou tussen al die stressende mensen en balies welke kant je op moet? No worries, want daarvoor is er de Schiphol app! Eerst moet je invullen welke vlucht neemt, dat kan op basis van je vluchtnummer maar ook gewoon op herkomst of bestemming. De app laat dan zien waar je op welke tijd moet zijn.

Op basis van je locatie navigeert de app je eenvoudig naar de juiste check-in balie en boarding gate. En heb je nog wat tijd over? Dan kan je met de app ook snel die ene leuke winkel (Victoria’s secret yeah) of dat lekkere restaurantje vinden, zonder zelf lang te hoeven zoeken. Ook is er in de app een kortingscode van 5 euro te vinden, die je bij een aantal winkels op Schiphol in kunt wisselen. Dat is mooi meegenomen.

Hopelijk zit jij met deze tips op tijd in je vliegtuig en kun je lekker genieten van je vakantie. Alle bovenstaande apps zijn zowel in de App Store van Apple als in de Google Play Store te downloaden. Veel plezier alvast!

Dit artikel werd geschreven door TechGirl Hilde Jongeling.

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kom op tijd op Schiphol dankzij deze apps
Sluiten