Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Spotify maakt gratis dienst aantrekkelijker

Maak je gratis gebruik van Spotify, dan krijg je iets meer mogelijkheden tot je beschikking. De streamingdienst heeft daartoe besloten, om zo de concurrentiestrijd met Apple Music beter aan te kunnen gaan.

Afspeellijsten

Het gaat vooral om de opties rondom de verschillende afspeellijsten. Tot dusver konden gratis gebruikers daar niet gebruik van maken. Nu krijgen ze de beschikking over maximaal vijftien gepersonifieerde afspeellijsten.

Bovendien kunnen de gratis gebruikers ook zelf afspeellijsten gaan maken, wat ze de optie geeft om ‘georganiseerd’ verschillende artiesten achter elkaar te luisteren. Op dit moment kunnen mensen alleen één artiest afspelen of via shuffle modus zoeken.

Daarnaast krijgen nieuwe gebruikers van de app Spotify de kans om direct aan te geven welke artiesten ze wel en niet leuk vinden. Hierdoor zal de shuffle modus sneller en beter afgesteld worden.

Beursgang

Het is de eerste wijziging van Spotify in vier jaar, sinds het bedrijf naar de beurs ging. Naar verluidt heeft Spotify 70 miljoen betalende en daarnaast nog 90 miljoen gratis gebruikers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.