Kasper Hermans
Kasper Hermans Geld & carrière 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Jongeren met miljoen euro het liefste op wereldreis

Een groot vrijstaand huis of een dure auto? Nee, als je jongeren nu één miljoen euro zou geven, gaan ze het liefste lekker lang op wereldreis, dat blijkt uit onderzoek van ABN AMRO MeesPierson, waarbij de jongeren steeds drie doeleinden mochten noemen.

Het belangrijkste

Met een miljoen euro op zak zou 55 procent in ieder geval een wereldreis ondernemen en 33 procent noemt het het belangrijkste dat ze met dat geld zullen doen.

De in de intro genoemde opties volgen op nummer twee en drie. 49 procent zou een deel van het geld aan een groot huis besteden, een dure auto kopen is voor twintig procent de prioriteit.

Dat is als het gaat om directe bestedingen voor jezelf. Want iets meer dan de helft geeft aan dat het een deel van het geld opzij zou zetten voor later. Een op de drie zou familie en vrienden betrekken in de ‘feestvreugde’ en slechts twaalf procent noemt geld weggeven aan een goed doel.

186.200 euro

Als de jongeren gevraagd wordt welk bedrag van de miljoen ze zouden inzetten voor het verbeteren, is het gemiddelde bedrag 186.200 euro. Hierbij gaat het niet alleen om schenken aan goede doelen, maar ook om duurzaam beleggen of investeren in een duurzaam bedrijf investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Jongeren met miljoen euro het liefste op wereldreis
Sluiten