Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 24 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Jochie (7) kan zelf eten dankzij vijf nieuwe organen

Jay Couch (7) was niet de meest gezonde jongen toen hij geboren werd. Dankzij een grote operatie, waarbij hij liefst vijf nieuwe organen kreeg, kon het Britse jochie nu voor het eerst zelfstandig eten.

Darm, nieren en lever

Al toen Jay een baby was stierf zijn dunne darm af en al snel bleken meer organen niet helemaal naar behoren te werken. Zijn nieren, zijn lever en ook de alvleesklier waren niet goed genoeg om een lang en gezond leven te hebben.

Dus moest hij onder het mes om zijn leven te redden. Dat besloot ze onlangs om te doen en wat er vooral uniek aan was, is dat alle orgaantransplantaties tijdens één operatie plaatsvonden.

Geen routine

,,Het was zeker geen routine-operatie. We hadden hier geen ervaring mee en er was dus een hoop uit te zoeken van te voren", zo vertelt de behandelend arts na afloop. Het was volgens hem een van de zwaarste operaties ooit in een Brits ziekenhuis.

Dus kreeg Jay deze week voor het eerst geen vloeibare voedingsstoffen via een slangetje, maar een stukje toast. In de komende weken zal hij uiteraard met meer eten kennismaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie (7) kan zelf eten dankzij vijf nieuwe organen
Sluiten