Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 7 mrt 2018 / 08:59 uur

‘E-sports als olympische sport is absurd’

E-sports worden groter en groter. De Duitse regering heeft al voorgesteld om e-sports als volwaardige sport te erkennen en ook het IOC erkent competitief gamen als sport. Reinhard Grindel, de directeur van de Duitse voetbalbond DfB, vindt dat compleet belachelijk.

Dat heeft hij gezegd tijdens een gesprek met journalisten. Volgens hem hoor je bij ‘echte sporten’ contact te maken met de mensen met wie je speelt. Hij vindt dat voetbal thuishoort op het veld en niets van doen heeft met computers.

„De grootste competitie voor kinderen die naar onze sportclubs komen is geen handbal of basketbal, maar het gebruik van digitale apparatuur”, citeert Reuters de DfB-voorzitter. „Dat is totale armoede.”

E-sports olympisch onderdeel in 2022

Toch lijkt Grindel in de minderheid met zijn mening over e-sports. Zoals gezegd heeft het IOC het al gecategoriseerd als een sport. In 2022 zal er voor het eerst een olympische wedstrijd voor plaatsvinden.

Ook een aantal professionele clubs in Duitsland, die aangesloten zijn ‘Grindels’ DfB, hebben e-sports omarmd. Zo heeft bijvoorbeeld Schalke 04 professionele FIFA-spelers en een volwaardig team voor het populaire spel League of Legends.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘E-sports als olympische sport is absurd’
Sluiten