Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 7 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Broer Gordon sleept Gordon voor rechter om ‘Gordon’

Johny Heuckeroth, de jongere broer van Gordon, is not amused met de biografie van zijn broer. Het boek zou volgens hem ‘een groot fantasieverhaal’ zijn; een fantasieverhaal waarvan hij bovendien persoonlijk schade ondervindt. Johny Heuckeroth sleept zijn broer vanwege de onwaarheden voor de rechter.

Hij is niet de eerste die zanger Gordon aanklaagt vanwege zijn boek Gordon. Ook zijn zus Lydia wil via de rechtbank de vermeende leugens in de publicatie blootleggen. Dit is alweer de vierde rechtszaak in korte tijd waar Gordon mee te maken krijgt.

Heeft zanger Gordon wel zo'n nare jeugd gehad? Zijn broer en zus denken van niet. ©ANP

Ophef

Johny Heuckeroth laat aan Story weten dat de band die hij met zijn broer had voorgoed verpest is. De eigenaar van een scooterwinkel steunt zijn zus Lydia in haar beschuldigingen dat hun broer Gordon een pathologische leugenaar is. Het beeld dat de flamboyante tv-coryfee schetst van zijn jeugd is volgens hen compleet verzonnen.

„Die faliekante leugens over mijn vader en moeder doen veel pijn. Dat gaat echt te ver! Dat had hij echt niet moeten doen. Zo omschrijft hij mijn vader als een gewelddadige alcoholist”, vertelt de aangeslagen Johny aan het tijdschrift. Hij trekt daarnaast de mentale gesteldheid van zijn broer ernstig in twijfel. Voor de verandering komt het cokegebruik van Gordon in dit gesprek niet ter sprake. Zijn broer denkt dat het door de alcohol komt. „Hij heeft zelf het honderdvoudige gezopen van wat mijn vader ooit gedronken heeft! Mijn vader was géén alcoholist!” Vader Heuckeroth zou juist een zorgzame man zijn die hield van zijn gezin en zijn kinderen niet mishandelde en misbruikte.

De biografie van Gordon heeft bijzonder veel kwaad bloed gezet. Naast zijn zus Lydia beschuldigen ook onder meer Gerard Joling, Eric de Zwart, Winston Gerschtanowitz, Renate Verbaan, John Ewbank, Jeff Trachta, Luuk Ikink en Marc van der Linden de zanger van schadelijke leugens.

Gordon zelf gaf in een reactie aan dat zijn boek niks meer dan de waarheid bevatte en dat hij juist erg integer was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.