Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Sex and the City-ster heeft politieke plannen

Waar Cynthia Nixon met haar rol in hitserie Sex and the City voornamelijk bezig was met brunchen en de advocatuur, wil ze nu in het echte leven haar steentje gaan bijdragen in de politiek: ze heeft namelijk plannen om misschien mee te doen aan de gouverneursverkiezingen in New York. Ze is al bezig een team samen te stellen dat haar met de campagne gaat helpen, meldt vakblad Variety.

Politieke plannen

‘Miranda’, zoals de 51-jarige Nixon in Sex and the City heette, had al eerder haar pijlen gericht op een carrière in de politiek. In een betoog op de website van CNN stelde ze dat “iedereen moet doen wat hij kan om de overheid terug te nemen, zelfs al betekent dat dat we onszelf verkiesbaar moeten stellen.”

Meer diversiteit

En zo gaat dat dan waarschijnlijk ook geschieden. Nixon pleit voor meer diversiteit en meer niet-blanke Amerikanen en LHBT in de politiek. „Wij gewone mensen hebben misschien geen megabudgetten of machtige partijen achter ons. Maar we hebben wel iets belangrijkers: de missie om miljoenen Amerikanen in dit land te verenigen.”

Concurrentie

Als Nixon daadwerkelijk campagne gaat voeren, moet ze het opnemen tegen de zittende Democratische gouverneur Andrew Cuomo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.