Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 23 feb 2018 / 08:19 uur

Snapchat 1,3 miljard minder waard door Kylie Jenner

Dat mensen zoals Kylie Jenner ‘influencers’ worden genoemd, lijkt ineens volkomen logisch. Eén tweet van de 20-jarige heeft er namelijk voor gezorgd dat het tot voor kort populaire sociale medium Snapchat ineens 1,3 miljard minder waard is.

Dat is een flinke dosis invloed voor een berichtje van slechts achttien woorden. Kylie uitte (net als heel veel andere mensen) via Twitter haar ontevreden over de nieuwe update van Snapchat. Toen die tweet door beleggers werd opgemerkt, zakte de koers van Snapchat in één klap met 7,2 procent, schrijft Het Nieuwsblad.

De beleggers zagen het gevaar van de negatieve reactie van de dame met 24,5 miljoen volgers en trokken zich terug. Die 7,2 procent zou een waarde hebben van 1,3 miljard dollar. Later lijkt het alsof Kylie op haar vingers is getikt, want dan plaatst ze het bericht: ‘still love you tho snap … my first love’. Ze zou haar eerste liefde dus niet verraden…

Lastige situatie

De tweede tweet had echter geen invloed meer op de aangerichte schade. Snapchat zit in een lastige situatie na de nieuwe update. Zij hebben die doorgevoerd om de app gebruiksvriendelijker te maken, maar in plaats daarvan klaagt ongeveer de hele wereld over het nieuwe design. De ontwikkelaars van de app hebben beloofd snel met updates te komen die de grootste klachten verhelpen. Het oude design komt echter niet terug. Ook niet als Kylie het wil.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snapchat 1,3 miljard minder waard door Kylie Jenner
Sluiten