Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Tech 8 nov 2017
Leestijd: 4 minuten

5 techproducten die veel waar voor je geld leveren

Met zijn nieuwe iPhone X heeft Apple weer een prachtig toestel met veel functies op de markt gebracht. Er is echter één probleempje: dat toestel is zo duur! Maar goede gadgets hoeven niet altijd veel te kosten. Metro is voor jou op zoek gegaan naar de beste producten voor de laagste prijs. Met deze vijf gadgets heb jij alles wat een technologieliefhebber kan wensen, zonder daar veel voor te betalen.

Smartphone: Xiaomi Mi 6

Bereid je maar alvast voor, want Xiaomi is een naam die je veel tegen zult komen als je op zoek gaat naar goede tech die niet veel kost. Xiaomi is een Chinees merk dat weinig winst maakt op zijn producten en zich vooral focust op het maken van een ecosysteem. Daardoor kopen gebruikers veel producten en daar maakt het bedrijf dan telkens een klein beetje winst op, in plaats van heel veel op een paar items.

De meest succesvolle producten van deze Chinese gigant zijn ongetwijfeld de smartphones. Ook de Xiaomi Mi 6 doet weer weinig onder voor de concurrentie, terwijl hij wel beduidend minder kost. Het toestel heeft de razendsnelle Snapdragon 835-processor, 6GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte voor je apps en foto’s en een prima Full HD-scherm. Daarmee doet hij vrijwel alles wat andere vlaggenschepen ook doen. En wat ben je hiervoor kwijt? Ongeveer 375 euro exclusief importkosten. Nog altijd geen budgetsmartphone, maar voor wat je krijgt echt een koopje.

5 techproducten die veel waar voor je geld leveren
De Xiaomi Mi 6.

Draadloze earbuds: Meizu EP51

Bij Bluetooth-earphones zijn er meestal twee categorieën: sommige klinken erg goed, maar kosten je een rib uit je lijf. Andere kosten niet heel veel, maar klinken zo slecht dat je denkt dat er iets mis is met de koptelefoon. Dat het ook anders kan, dat bewijzen de Meizu EP51-earbuds.

Deze koptelefoon ziet er prima uit, klinkt goed en in de doos zitten zelfs vier verschillende dopjes die gesorteerd zijn op grootte. Zo passen deze earphones makkelijk in elk oor. Dit mooie, complete pakketje is al te koop voor ongeveer 27 euro.

5 techproducten die veel waar voor je geld leveren
De Meizu EP51-oortelefoons.

Powerbank: Xiaomi ZMI PB810 Powerbank

Deze powerbank is relatief oud in het grote assortiment van Xiaomi-powerbanks, maar wat ons betreft nog altijd een van de beste goedkope draagbare batterijen op de markt. De capaciteit is 10.000mAh, dus hij zal je smartphone minstens 2 keer kunnen opladen. Hij heeft helaas maar één USB-poort, waardoor je maar één apparaat tegelijkertijd aan de batterij kan hangen, maar hij kan wel opgeladen worden met zowel USB type-c als micro-USB. Daardoor hoef je niet te klooien met verschillende oplaadkabels voor je smartphone en powerbank. En misschien wel de mooiste functie: hij ondersteunt Qualcomm Quick Charge. Als je smartphone en oplader dat ook ondersteunen, dan kun je deze powerbank razendsnel opladen en geeft hij ook andere apparaten binnen een mum van tijd weer genoeg energie. Kosten? Rond de 15 euro.

5 techproducten die veel waar voor je geld leveren
De Xiaomi ZMI PB810.

Tablet: Lenovo P8

De Lenovo P8 doet eigenlijk alles wat je mag verwachten van een goede tablet voor een veel lagere prijs. Hij heeft een Snapdragon 625-chipset, die redelijk goed presteert, maar vooral heel erg zuinig is. In combinatie met de vrij grote 4250mAh-batterij zorgt dat in ieder geval voor een lange batterijduur. Verder heeft hij 3GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een Full HD-scherm met een diagonaal van 8 inch. De specificaties zijn daarmee niet heel bijzonder, de prijs wel: deze prima tablet kun je namelijk al voor 112 euro exclusief importkosten aanschaffen.

5 techproducten die veel waar voor je geld leveren
De Lenovo P8.

Smartwatch: Xiaomi Huami Amazfit

Apple en Samsung zijn al vrij geruime tijd de grootste spelers op het gebied van smartwatches, maar deze merken vragen erg hoge prijzen voor hun wearables. Zo ligt de adviesprijs van de Samsung Gear S3 net onder de 400 euro en ben je bij de aanschaf van een Apple Watch 3 minstens 369 euro lichter. Gelukkig hebben we wederom het Chinese Xiaomi. Het bedrijf heeft met de Xiaomi Huami Amazfit een smartwatch die vrijwel alle functies heeft die je nodig hebt voor een fractie van de eerdergenoemde prijzen van de concurrentie. Hartslagsensor? Check. GPS? Check. Waterafstotende behuizing? Check. Reminders als je een sms’je of belletje krijgt? Check. En een batterijduur van maar liefst 45 dagen? Check. Deze prima wearable kost je exclusief importkosten iets minder dan 60 euro.

5 techproducten die veel waar voor je geld leveren
De Xiaomi Huami Amazfit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
5 techproducten die veel waar voor je geld leveren
Sluiten