Anke Horstman
Anke Horstman Tech 28 nov 2017 / 07:09 uur

5 gadgets voor jouw studentenhuis

Speakers, een stofzuiger, een blender, een koffiezetapparaat en een telefoonoplader: waarschijnlijk heb je al deze dingen al in huis. Maar het gaat bij gadgets om de details. En daarom hebben we voor jou een selectie gemaakt van de 5 technische wonderen die niet in je studentenhuis mogen ontbreken, en die je studentenleven een stuk aangenamer zullen maken.

roomba 880 robotstofzuiger

1. De robotstofzuiger

Ja echt. Stofzuigen. Daar heeft toch niemand zin in? Maar eigenlijk wil je ook niet in een vuil huis wonen. Dus waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Kies bijvoorbeeld de Roomba. Het is een beetje een investering, dus misschien even lief jouw ouders aankijken… Maar heb je al nagedacht over de voordelen? Nooit meer zelf stofzuigen. Je zet ‘m aan als je naar college gaat en de robot doet zijn werk. En jij komt thuis in een schoongeveegd huis.

2. Fraaie speakers

Leer ons studenthuizen kennen. Iedereen zijn eigen muziek op zijn kamer en in de gemeenschappelijke ruimtes natuurlijk ook. En dan wil je wel dat je muziek goed klinkt. Kies dan voor Sonos Play. Eenvoudig, mooi en simpel te bedienen; met een appje op je telefoon koppel je de Sonos eenvoudig aan Spotify, Deezer, Soundcloud of je eigen muziek. Kosten voor deze gadget: rond 300 euro.

senseo whiteboard edition

3. Koffie met een boodschap

WC-papier! Koffiemelk! Wie is er deze keer aan de beurt om boodschappen te doen? Geef eenvoudig je boodschappenlijstje door via het koffiezetapparaat. Hoe dan? Met de Senseo-Whiteboard Edition. Het koffiezetapparaat waar je naar hartenlust op kan tekenen, droedelen of een lief berichtje op achter kan laten. En je boodschappenlijstje natuurlijk.

solar tree

4. Milieuvriendelijk telefoons opladen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar wij hadden altijd gedoe om de energierekening. En met alle elektrische apparaten die we tegenwoordig gebruiken is het ook wel eens goed om na te denken over je stroomverbruik en hoe dat wat minder kan. Bijvoorbeeld door de Solar Tree oplader te gebruiken. Werkt op zonne-energie en laadt je telefoon in een uur of 2 op. En ziet er ook nog leuk uit in de vensterbank.

smoothie

5. De blender van de Action

Hé, gadgets hoeven niet altijd duur te zijn. Als ze maar handig zijn. En wie wil er nu niet blenderen: smoothies, je avondeten, cocktails. Wij testten de Impuls blender van de Action. En dat beviel best. Dus die kunnen we heel goed aanraden voor in je studentenhuis.

Zo. Dat was ons lijstje. Handig om nog snel voor Sinterklaas (of Kerst) te vragen! Welke gadget vind jij onmisbaar in je studentenhuis?

Dit artikel werd geschreven door TechGirl redactrice Marianne van Berkel.

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 gadgets voor jouw studentenhuis
Sluiten