Evie Westland
Evie Westland Nieuws 28 nov 2017 / 07:30 uur

Canadees bedrijf komt met ‘wiet-adventskalender’

Na de ‘gewone’ chocolade-adventskalender en een wijnvariant van de Aldi, heeft een Canadees bedrijf nu een cannabis-adventskalender op de markt gebracht. De vraag is gigantisch. Klein probleempje: wiet is (nog) illegaal in Canada.

Het bedrijf uit Vancouver, Coast to Coast Medicinals, „heeft moeite om aan de vraag te kunnen voldoen”, vertelt online retailer Lorilee Fedler aan persbureau AFP. „We hadden tussen de twintig of dertig bestellingen verwacht.” Het zijn er tot nu toe 700 en de orders kunnen oplopen tot 2.000.

De ‘Merry Cannabis’-boxen zijn gevuld met 26 gram gedroogde cannabis en verschillende soorten spacecake.

Gedoogd

Een goed bedrijfsconcept dus, zou je kunnen concluderen. Alleen is marihuana in Canada voorlopig nog illegaal. Fedler maakt zich echter geen zorgen. Het bedrijf werkt al langer met medicinale wiet, en tot nu toe heeft de politie nog geen bezwaar gemaakt.

In juli wordt wiet in Canada legaal voor recreatieve gebruikers. Omdat de zaken nu al zo goed gaan, heeft het bedrijf vooruitlopend op andere feestdagen, zoals Pasen en Valentijnsdag, al soortgelijke producten aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Canadees bedrijf komt met ‘wiet-adventskalender’
Sluiten