Anke Horstman
Anke Horstman Tech 14 nov 2017 / 08:41 uur

3x zo ga jij beter om met Technostress

Kijk eens rond: hoeveel mensen in jouw omgeving hebben inmiddels een burn-out opgelopen? Niet zo verwonderlijk als we de experts mogen geloven. Vooral het continue schakelen tussen werk en privé is tricky (lees: appen op het werk). Een appje hier, een appje daar. “Schat, neem jij nog een pizza mee na het werk?” Et cetera. Om gek van te worden! Daarom hier 3 tips om beter om te gaan met Technostress. Natuurlijk extra relevant nu het de Week van de Werkstress is.

Installeer Mattie

Afgelopen week interviewde ik Gül Akcaova voor de reeks ‘TechGirl van de Maand’. Ze bedacht de app Mattie: je zou er beter, slimmer en productiever door gaan werken. Hij houdt push-meldingen tegen en maakt gebruik van timemanagement tools, zodat je niet telkens wordt afgeleid (en verleid) door je telefoon.

Geïnteresseerd? Meer informatie over app Mattie vind je op hun website.

Volg een cursus ‘Digitale balans’

Er is steeds meer cursusaanbod op het gebied van digitale balans. Het klinkt misschien wat zweverig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het bedrijf 1 dag offline bijvoorbeeld heeft een heel leuk aanbod, zowel voor individuen als voor groepen. “Creëer ruimte voor nieuwe inzichten, focus, persoonlijk leiderschap en concrete vervolgstappen”, zo is te lezen op hun website.

Misschien leuk om zo’n sessie als Kerstcadeau weg te geven?

Een ijzeren wil

Al met al komt het toch allemaal neer op jouw eigen ijzeren wil! Je zult zelf stappen moeten ondernemen om iets tegen de situatie te doen. Het is net als stoppen met roken eigenlijk. Aan de ene kant hunker je naar een gezonder leven, aan de andere kant is stoppen zo moeilijk.

TechGirl Amanda schreef eerder al een artikel wat je tegen Technostress kunt doen. Het zijn kleine, simpele stappen waarmee je kunt proberen jouw Social Media stress in te dammen. Waar een wil is, is een weg… Succes!

Over TechGirl.nl

Techgirl.nl is dé technologiewebsite voor vrouwen, gemaakt door Anke Horstman. TechGirl ontstond in 2012 als tegenreactie op de vele tech-websites die vooral op mannen zijn gericht, en is het bewijs dat een tech-website voor vrouwen echt niet hoeft te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar dat er zeker aandacht is voor style. Hier vind je alles over technologie, media en lifestyle. #techgirl: het nieuwe #fitgirl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3x zo ga jij beter om met Technostress
Sluiten