Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 18 sep 2017 / 10:05 uur

7 multifunctionele items tijdens het kamperen

Wie gaat kamperen en zonder auto wil rondtrekken, neemt het liefst zo weinig mogelijk spullen mee. Daarom is het handig om te weten welke spullen multifunctioneel inzetbaar zijn. Of wat je kunt met producten die je in de natuur vindt.

Salie

Als je alleen water in de buurt hebt, kun je toch nog thee maken. Hoe dan? Nou, met bladeren van verschillende planten. Maar sommige bladeren moet je ook op het vuur gooien om muggen en andere insecten weg te houden. Ze kunnen namelijk echt niet tegen de geur van verbrande salie.

Deodorant

Het is niet alleen fijn om af en toe toch even fris te ruiken – al kan je je ook afvragen hoeveel het helpt – maar een bus deo is superhandighandig mocht je gestoken worden door een mug. Het vermindert de jeuk van een bult namelijk enorm.

Doritos

Een zak Doritos meenemen tijdens het kamperen kan geen kwaad voor degene die licht bepakt wil zijn. Niet omdat het zo’n lekkere snack is, maar omdat de krokante chips ook heel goed blijken te werken als aanmaakblokjes.

Eikeltjes

Eikeltjes/Colourbox

Stiekem is het hartstikke leuk om je eigen maaltje samen te stellen met producten die je in de omgeving vindt. Maar wil je eikeltjes roosteren, gooi dan de kapjes niet weg. Deze kun je namelijk gebruiken om extra hard mee te fluiten, mocht je tijdens een wandeling de rest kwijtraken en het bereik (mocht je naar je smartphone grijpen) is slecht.

Kaarsen

Je hebt ze om licht te geven en sommige geurkaarsen zouden ook de insecten op afstand houden, maar ze zijn ook handig bij je tent. Nee, niet om hem in de fik te steken. maar wanneer je een kaars over een stroeflopende rits rolt, zal deze weer soepeler gaan glijden.

Warm water

Van een centrale verwarming is uiteraard geen sprake als je kampeert. Het kan helpen om voor het slapen gaan een flesje warm water (niet kokend uiteraard) in je slaapzak te stoppen. Zo hou je het ’s nachts in ieder geval wat langer warm.

Broodzaksluitingen

Deze zijn ook heel handig om je was mee op te hangen. Gooi ze dus niet weg als je brood op is, maar klem ze om je waslijn en bijvoorbeeld je sok heen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 multifunctionele items tijdens het kamperen
Sluiten