Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 18 sep 2017 / 10:02 uur

Dit is de top 5 met beste restaurants van de wereld

Wat is de lekkerste plek waar jij ooit hebt gegeten? Misschien was het bij een romantisch restaurant in Italië, op een Thaise markt of in de Spaanse zon.

Op vakantie gaan we graag uiteten en mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe vakantiebestemming én graag uiteten gaan, dan kan dit lijstje met de vijf beste restaurants van de wereld misschien helpen.

Jaarlijks maakt de ‘World’s 50 Best Restaurants Academy’ een lijst bekend met de allerbeste restaurants ter wereld. Een internationale jury wordt op pad gestuurd om overal en nergens een vorkje weg te prikken. De fijnproevers hebben een belangrijke vraagstuk op te lossen: Welk restaurant mag zich bekronen tot beste van de wereld? Voor nummer 1 moet je naar de andere kant van de oceaan vliegen, maar nummer 2, 3 en 4 bevinden zich gewoon in Europa.

1. Eleven Madison Park, New York (Amerika)

View this post on Instagram

At the best

A post shared by Beto (@foodietrue) on

View this post on Instagram

Photo by: @giorgio_cerato

A post shared by Eleven Madison Park (@best_chef_of_world) on

2. Osteria Francescana, Modena (Italy)

View this post on Instagram

Our menu at the #osteriafrancescana

A post shared by Georg Spielmann (@schurli666) on

3. El Celler de Can Roca, Girona (Spanje)

View this post on Instagram

#Spring broth Caldo de primavera Brou de #primavera #spring #plating #elcellerdecanroca #rocabrothers #rocabros #theartofplating

A post shared by El Celler De Can Roca (@cellercanroca) on

4. Mirazur, Menton (Frankrijk)

View this post on Instagram

Menu Inspiration lunch from Mirazur, currently the 4th best restaurant in the world! . 1 & 2 – just two of the six beautiful amuse-bouches 3 – Gillardeau oyster with tapioca, shallot cream, and declination of williams pear 4 – Shaved beetroot in salt crust with Schrenkii caviar cream 5 – Bread service with poem by Pablo Neruda 6 – Bordighera squid with bagna càuda sauce and rice chips 7 – John Dory with black garlic purée, grilled leek, and licorice hollandaise sauce 8 – Pigeon of Marie Le Guen with caramelized onion confit, black sesame sauce, wild strawberries, and spelt 9 – "Naranjo en Flor" dessert with locally grown saffron, almond foam, and orange sorbet . #Mirazur #restaurant #Menton #France #maurocolagreco #tastingmenu #worlds50best #CotedAzur #FrenchRiviera #eater #wanderlust #traveldeeper #foodie #eeeeeats #foodandwine #IAmATraveler #eatwelltraveloften #travel

A post shared by Joy Huang (@joyosity) on

5. Central, Lima (Peru)

View this post on Instagram

Central, considerado o melhor restaurante da América Latina e o 4° melhor do mundo, explora a biodiversidade do Peru em um menu criativo e contemporâneo. Experiência única! #centralrestaurante #centrallima #bestrestaurant #theworld50best

A post shared by Spice up the Road (@spiceuptheroad) on

Hollands Glorie

De Nederlandse chefs doen het best goed dit jaar. Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle staan dit jaar op een welverdiende 34e plaats, vier plekjes hoger dan vorig jaar. Ook Richard Ekkebus, de Nederlandse chef van restaurant Amber in Hong Kong weet maar al te goed hoe je lekker eten moet bereiden, zijn restaurant staat op plek 24. Bekijk hier de hele lijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de top 5 met beste restaurants van de wereld
Sluiten