Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Tech 1 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Hoera! Er komt eindelijk een facepalm-emoji

We moesten er even op wachten, maar het moment waar we allemaal met smart op hebben gewacht is daar. Emoji-toetsenbordmaker Unicode introduceert de facepalm-emoji. De emoji komt in mannelijke én vrouwelijke vorm en een hoop denkbare huidskleuren. Om iedereen te ‘facepalmen’ die vreemde dingen zegt op WhatsApp.

Beeld: Emojipedia

Apple is dinsdag met de bètaversie van iOS 10.2 gekomen, waar het nieuwe toetsenbord inzit. In de update zitten de nieuwe emoji. Niet een paar: Unicode komt met 72 nieuwe symbolen om je boodschap meer kracht bij te zetten. De facepalm is misschien wel degene die we het meest hebben gemist. Het is dé manier om je frustratie digitaal te uiten zonder woorden te gebruiken.

Meer soorten

Er zijn nog een hoop andere emoji aan het nieuwe toetsenbord toegevoegd. Zo kun je nu zwarte hartjes sturen, gekruiste vingers en een hand die een selfie maakt. En natuurlijk een emoji die zijn schouders ophaalt.

Beeld: Emojipedia

Avocado

Ook de beroepsgroepen zijn weer een stukje breder. Er is een wetenschapper, een chef-kok, een astronaut en een leraar te gebruiken als je een update hebt gehad. Wie de chef-kok graag gebruikt, heeft ook een hoop nieuw eten om te gebruiken. Salade, bacon, pannenkoeken en een glas melk zijn ook nieuw. De echte foodies kunnen helemaal hun hart ophalen: er is straks een avocado-emoji.

Wanneer de update voor het grote publiek live gaat, is nog niet bekend. De complete lijst emoji vind je op Emojipedia.

Beeld: Emojipedia

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.