Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Tech 10 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

App laat zien hoe het is om te leven met autisme

Als je autisme hebt kan een alledaags bezoekje aan een winkelcentrum al overweldigend zijn. Hoe mensen met autisme zoiets precies ervaren, is vanaf nu voor iedereen te zien in een virtual reality app.

In de app wordt een 360 graden video afgespeeld middenin een winkelcentrum. Als kijker zie je de situatie vanuit een tien-jarig autistisch jongetje die aan het wachten is tot zijn moeder een parkeerkaartje heeft gekocht, schrijft Mashable.

De video is afkomstig van de Britse National Autistic Society. Voorzitter Mark Lever zegt tegen Mashable heel blij te zijn dat ze met virtual reality kunnen laten zien hoe iemand met autisme dingen voelt, hoort en ziet.

Echte beleving

Eerder maakte de organisatie al een soortgelijk filmpje, maar door het gebruik van virtual reality denken zij een nog beter beeld te kunnen geven van hoe autisten de wereld beleven. De video is gemaakt vanuit de ervaringen van Alex Marshall (10): „Ik vind het een hele eer om in de video te zitten. Nu kan ik mijn vrienden laten zien hoe ik de dingen ervaar.”

Heb je een Google-cardboard? Dan kun je de app hier downloaden en het zelf ervaren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.