Rens Oving
Rens Oving Nieuws 12 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Bus bekogeld met stoeptegels, passagier gewond

Middenin de nacht regende het stenen op lijn 300. Meerdere stoeptegels sloegen zondag rond 01.00 uur tegen de ruiten van de Haarlemse lijnbus.

Twee ruiten sneuvelden, één passagier, een 25-jarige man uit Nieuw-Vennep, kreeg de steen tegen zijn hoofd en moest met een flinke hoofdwond naar het ziekenhuis.

https://twitter.com/BoschLaurens/status/741837865961787392

Poging tot doodslag

„Wij nemen deze zaak heel hoog op”, zegt een woordvoerder van Connexxion. „Als je bewust een steen naar een bus gooit met de bedoeling deze te raken dan breng je mensenlevens in gevaar. Dit gaat mogelijk om poging tot doodslag.”

Het was de tweede nacht op rij dat een voertuig van Connexxion door stenen werd geraakt in de Haarlemse wijk Schalkwijk. In de nacht van vrijdag op zaterdag belandde een stoeptegel op de motorkap van een busje dat medewerkers vervoerde. Daarbij raakte niemand gewond.

Groepje van vijf

Over de reden van deze twee incidenten vlak achter elkaar tasten ze bij Connexxion in het duister. „Zover wij weten is er niets voorgevallen wat hiervoor de aanleiding zou kunnen zijn. We wachten het politieonderzoek daarom af.”

Maar de politie moet het voorlopig doen met één getuigen die zondagnacht een groepje van maximaal vijf jongeren heeft gezien.

Eerder raak

Eerder dit jaar werden bussen in Heemskerk en Zaandam ook al bekogeld met stenen. In Zaandam reden bussen een tijd een andere route.

Ook in het Haarlemse Schalkwijk was het al eens in raak. Letterlijk. Hier raakten meerdere bussen beschadigd door stenengooiers. Het bekogelen van bussen hield toen uiteindelijk op nadat er meer politie in de wijk kwam.

Geen maatregelen

Zowel Connnexxion als de Haarlemse politie is nog niet van plan om extra maatregelen te nemen. De bussen blijven gewoon volgens de dienstregeling door Schalkwijk rijden. Ook wordt niet meer gesurveilleerd in de wijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.