Evie Westland
Evie Westland Relaties & seks 7 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Saai zijn’ is het geheim achter een lange relatie

Vlammende passie, hevige discussies en altijd spannende avonturen: met de liefde van je leven hoop je de meest bijzondere momenten mee te maken. Maar dat is niet bepaald het geheim achter een lange relatie. Sterker nog, saaiheid zou een voorwaarde zijn voor het ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.

Dat beweert Mark Manson, de schrijver van het boek The Subtle Art of Not Giving a F*ck (De Edele Kunst van Not Giving a F*ck). „Kijk maar eens naar stellen van tachtig jaar oud die al zestig jaar bij elkaar zijn. De reden dat ze het zo lang met elkaar hebben volgehouden is niet dat ze de wereld overvlogen en gekke vakanties hadden, maar omdat ze in staat waren om samen saai te zijn”, aldus Manson in een video voor Business Insider.

Rondvliegend servies

„Ze waren in staat om jaar in jaar uit met elkaar in huis te zitten, over saaie dingen te praten, televisie te kijken en te koken. En het ging prima. Er was niets spannends, niks werd overdreven, er was geen drama of rondvliegend servies.”

„Het is belangrijk dat mensen dit begrijpen, want ik denk dat veel mensen tegenwoordig er alles aan doen om vooral geen saai persoon te zijn. We willen interessant zijn en interessante levens leiden, maar dat staat in de weg van wat in veel gevallen tot een goede relatie leidt.”

Sterker nog: wat jou een interessant en complex persoon maakt, zou ervoor zorgen dat je een verschrikkelijk persoon bent op romantisch vlak. „Saaiheid moet weer oké worden. Het moet gezien worden als iets goeds, zeker als het op relaties aankomt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.