Evie Westland
Evie Westland Relaties & seks 9 dec 2017
Leestijd: 4 minuten

Deze artiesten maakten van 2017 een liefdevol jaar

Het is zo makkelijk om pessimistisch te worden. De nieuwe generatie kampt massaal met burn-outs, Noord-Korea dreigt met kernwapens en volgend jaar moeten we weer meer betalen voor onze zorgverzekering. Gelukkig is er ook een lichtpuntje, want er is altijd nog de allesomvattende liefde.

In 2017 zongen artiesten weer massaal over de liefde. Of dat nou een kortstondig vuurtje van één enkele nacht is of een levenslange bond: liefde overwint alles. Zelfs vloggers Enzo Knol en Dee zijn weer bij elkaar. Bij Metro hebben we daardoor weer alle vertrouwen gekregen in de romantiek.

Omdat we 2017 graag positief af willen sluiten, hebben we een lijstje gemaakt met de meest gepassioneerde songs van het afgelopen jaar, in willekeurige volgorde. Opdat het maar een liefdevol 2018 mag worden.

Ed Sheeran – Shape Of You

We kunnen wel stellen dat 2017 het jaar van Ed Sheeran was. Hij scoorde hit na hit en veroverde opnieuw de harten van muziekminnend Nederland. Hoewel Nico Dijkshoorn de looks van Ed Sheeran in de Volkskrant vergeleek met die van een medewerker in een tuincentrum, vinden wij juist dat Ed dé ultieme schoonzoon is.

We zien ‘m zó aanschuiven bij het kerstdiner, de harten van je moeder én vader stelend en vervolgens bij het haardvuur iedereen inpakken met z’n gitaar. In Shape of You zingt -ie dat hij de liefde wil. Wij ook, Ed.

Rita Ora – Your Song

Rita Ora is helemaal klaar met depressieve liedjes. I don’t want to hear sad songs anymore / I only want to hear love songs. Dat gevoel kunnen wij alleen maar beamen. Drie keer raden wie er meeschreef aan dit nummer? Onze favoriete schoonzoon Ed Sheeran natuurlijk, die duidelijk heilig in de liefde gelooft. We horen hem op de achtergrond zingen.

Despacito – Luis Fonsi ft. Daddy Yankee

Of Luis Fonsi in Despacito over een langdurige relatie zingt, durven we te betwijfelen. Maar wat wel duidelijk is, is dat Fonsi het in ieder geval heeft over een vurige nacht. En of de liefde nou lang of kort duurt, liefde is liefde.

Ik wil langzaam in je nek ademen / Laat me dingen in je oor fluisteren
Zodat je daaraan kan denken als je niet bij me bent / Langzaam
Ik wil je langzaam uitkleden met kusjes / Mijn handtekening zetten op de muren van jouw labyrint
En van jouw lichaam een manuscript maken

Stay – Alessia Cara & Zedd

Zingt Alessia Cara in Here nog over een feestje waar ze niets te zoeken heeft, in Stay vraagt ze haar ‘Significant Other’ om toch nog even een paar minuutjes bij haar te blijven. Waar diegene dan precies naartoe denkt te gaan; wij weten het niet.

Energie – Ronnie Flex ft. Frenna

Vooruit, Energie van Ronnie Flex werd eind 2016 uitgebracht. Maar omdat dit nummer begin 2017 de hitlijsten binnenstormde, tellen wij hem gewoon nog mee. Met Energie kon Ronnie Flex prima even in ons leven zijn, want we hebben een ding voor hem, al een tijdje.

Loterij – Lil Kleine ft. Ronnie Flex

Zeg je Ronnie Flex, zeg je Lil Kleine. Hoewel de rapper het vaak heeft over geld, hard over de linkerbaan rijden of materiële zaken, zingt -ie in Loterij eens niet over geld (hoewel je de songtitel natuurlijk dubieus kan vinden). Maar nee, Lil Kleine heeft geen groot geldbedrag uit de loterij nodig, want al dat geld verdient hij natuurlijk zelf met rappen of snacks frituren in zijn eigen heuse patatkraam. In Loterij heeft Lil Kleine het over een meisje, met wie hij het gisteravond fijn had. En wij zijn blij voor ‘m.

Dusk Till Dawn – Zayn Malik ft. Sia

Zayn Malik is One Direction volledig ontgroeid en heeft inmiddels een aardig solocarrière opgebouwd. Ook in de liefde neemt hij zijn verantwoordelijkheid: hij blijft bij je van zonsopgang tot -ondergang. Als dat geen liefde is…

Feels – Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry & Big Sean

Je hoeft helemaal niet bang te zijn voor de liefde, je moet de liefde je laten overkomen. Ook als je ooit gekwetst bent of een gebroken hart hebt opgelopen, aldus deze artiesten in Feels.

Perfect Duet – Ed Sheeran & Beyoncé

Wederom in de lijst: Ed Sheeran. Ditmaal met de artieste die de meest gelikete foto op Instagram scoorde, waarin ze aankondigde dat ze zwanger was van een tweeling: Queen Bey. Met zulke artiesten moet het wel een perfect duet worden, dunkt ons. En als het dan ook nog eens over een geslaagde liefde gaat, hoort dit nummer duidelijk in dit rijtje thuis.

Paris – The Chainsmokers

Parijs, de stad van de liefde. The Chainsmokers togen naar de Franse hoofdstad om daar samen „even weg te gaan van alles”. Als dat niet romantisch is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.