Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 9 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Bij de publieke omroep zien ze Humberto Tan als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, wanneer die voor een paar maanden DWDD verlaat.

NPO-directeur Frans Klein vertelt dit zaterdag in de Volkskrant. Klein zegt dat hij Tan een tijdje terug heeft gesproken voor ‘een rol in het vervangen’ van Van Nieuwkerk. „Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”

Klein vindt Tans show RTL Late Night de laatste tijd nogal tegenvallen. „In het begin was het de ‘talk of the town’, maar als ik nu kijk, denk ik: ze hebben zitten slapen. Ze hebben te lang gedacht: dit werkt blijkbaar, niks meer aan doen.”

Gezapig

Hij noemt het programma „gezapig, niet zo verrassend meer. Er wordt te weinig aan de boom geschud. Zo verraderlijk kan tv zijn.” Of Tan interesse heeft om over te stappen naar de NPO als zijn contract bij RTL afloopt, is niet duidelijk.

De kijkcijfers van RTL Late Night lopen al een tijdje terug. Dit heeft volgens Tan gedeeltelijk te maken met de concurrentie, vertelde hij in september in een interview met het Parool. Aan de andere kant is hij van mening dat kijkcijfers niet alles zeggen.

Hij is er dan ook van overtuigd dat de kijkcijfers weer gaan aantrekken. „Ik kan niet anders dan geloven dat ik opnieuw een miljoen kijkers haal”, zei hij in hetzelfde interview.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.