Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Relaties & seks 26 sep 2020 / 09:32 uur

Zeeuwen zoeken online het minst op condoom (wel vaak op soa-test)

Inwoners van Zeeland zoeken online niet zo vaak op het woord condoom. De Zeeuwen zoeken daarentegen wel vaak naar online verkrijgbare (en dus anonieme) soa-testen.

Mocht het je even ontgaan zijn: het is vandaag Wereld Anticonceptiedag. Daar heeft Beslist.nl het Wereld Anticonceptiedag Onderzoek 2020 gehouden. Een van de uitkomsten volgens het online winkelcentrum: er zijn grote regionale verschillen in verkoopcijfers condooms.

Noord-Holland koploper zoeken op condoom

In de provincie Noord-Holland wordt in verhouding online 64 procent meer op condoom gezocht dan de laagst scorende provincie, Zeeland. De Noord-Hollanders lijken dus van veilig te houden, al zou je dat met de coronacijfers uit Amsterdam en Zaanstad misschien weer niet zeggen. Die twee zaken zouden ook weer met elkaar te maken kunnen hebben, maar goed, dat is niet onderzocht. De Zeeuwen bemachtigen wel een plek in de top drie als het gaat om de vraag naar online verkrijgbare soa-testen.

Deze zaterdag wordt stilgestaan bij ongewenste zwangerschappen en onveilige seks. Beslist.nl onderzocht daarom wat het online winkelgedrag verraad over hoe Nederland omgaat met anticonceptie en dook in de cijfers van de zoekmachine.

Naast Noord-Hollanders zoeken Utrechters en Zuid-Hollanders het meest naar condooms. Zeeuwen, ja alweer, zoeken na Groningers het meest naar online zwangerschapstesten. „Kennen Zeeuwen meer schaamte om dit product in een fysieke winkel te kopen? Of vrijen zij echt minder veilig door relatief minder condooms aan te schaffen?”, vragen de onderzoekers zich nu af. Een antwoord is er nog niet.

Een kaart met informatie over hoe vaak per provincie op condoom wordt gezocht

Man koopt online vaker condoom dan vrouw

Uit bezoekerscijfers van de webwinkel blijkt dat een meerderheid van de bezoekers man is wanneer er condooms gezocht worden, terwijl normaal gesproken de man/vrouw- verhouding binnen online shoppen op Beslist ongeveer gelijk opgaat (48 procent is man en 52 procent is vrouw). Daarnaast blijken mannen minder bang te zijn dat ze een soa oplopen dan vrouwen. Vrouwen zijn namelijk 40 procent meer op zoek naar een online soa-test dan mannen.

Vibratie-eitjes veel gezocht

Wat zijn eigenlijk de populairste seksspeeltjes in Nederland? Bezoekers komen vaak een webshop binnen met algemene zoektermen in de categorie vibrators of dildo’s, maar kiezen uiteindelijk vaak een specifiek type, zo vermelden de onderzoekers. Dit zijn de populairste types:

Top vijf populairste types vibrators
• Vibratie-eitjes
• G-spot vibrators
• Tarzan vibrators (rabbit vibrator)
• Waterdichte vibrators
• Uitwendige vibrators (clitoris stimulators)

Top vijf populairste types dildo’s
• Strapon dildo’s
• Realistische dildo’s
• Anaal dildo’s
• Dildo’s met zuignap
• Dubbele dildo’s.

Lees ook: Linda de Munck: ‘Mijn rebelse aard hielp mij over de drempel’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zeeuwen zoeken online het minst op condoom (wel vaak op soa-test)
Sluiten