Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 26 sep 2020 / 08:28 uur

Recordaantal coronabesmettingen in vier staten VS, WHO vreest

Vier Amerikaanse staten hebben de afgelopen 24 uur het record van hoogste aantal coronabesmettingen op een dag verbroken. De snelste groei was in de staat Wisconsin, daar werden ruim 2600 nieuwe besmettingen getest.

De gouverneur besloot daarom de noodtoestand voor de staat uit te roepen. Dat betekent dat de bevolking de komende twee maanden verplicht mondkapjes moet dragen in openbare gelegenheden.

Ook de staten Minnesota, Oregon en Utah boekten gisteren nieuwe records. Een dag eerder boekten ook de staten Montana en South Dakota al een recordaantal besmettingen binnen een etmaal, zo blijkt uit metingen van persbureau Reuters.

VS koploper aantal coronabesmettingen

De Verenigde Staten zijn koploper in de wereld op het gebied van het aantal besmettingen (ruim 7 miljoen) als ook het aantal coronadoden. Dat aantal stond gisteren op ruim 203.000.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat er wereldwijd 2 miljoen mensen zouden kunnen overlijden aan het coronavirus voordat er een effectief vaccin tegen bestaat. Volgens WHO-functionaris Mike Ryan is meer internationale samenwerking nodig om zo’n hoog dodental te voorkomen.

Een foto van Mike Ryan van WHO die vreest voor het aantal coronabesmettingen en -doden
Mike Ryan van gezondheidsorganisatie WHO. Foto: EPA / Salvatore Di Nolfi

Nu bijna 1 miljoen mensen aan corona gestorven

„Als we dat niet doen, zijn 2 miljoen doden niet alleen voorstelbaar, maar vrees ik erg waarschijnlijk”, zei Ryan, hoofd van het noodprogramma van de WHO, in een persconferentie.

Op het moment zijn zo ver bekend wereldwijd bijna 1 miljoen mensen gestorven aan de gevolgen van COVID-19, de ziekte die door het longvirus wordt veroorzaakt.

Half miljoen coronabesmettingen in Frankrijk

Een ander cijfer komt uit Frankrijk. Daar is het totale aantal coronabesmettingen tot boven de half miljoen gestegen, melden de Franse autoriteiten. In de laatste 24 uur zijn nog eens 15.797 besmettingen met het longvirus geregistreerd.

Het aantal nieuwe besmettingen in het laatste etmaal ligt nog net onder het record van 16.096 nieuwe gevallen, dat donderdag werd gemeld. Het totale officiële aantal coronagevallen in Frankrijk staat nu op 513.034.

Er overleden in de laatste 24 uur 150 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat is het drievoud van de overlijdenscijfers die vorige week op dagbasis werden gemeld. In totaal zijn 31.661 mensen in Frankrijk aan de gevolgen van COVID-19 bezweken.

Lees ook: Werkgevers pleiten voor strikte naleving regels in strijd met corona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recordaantal coronabesmettingen in vier staten VS, WHO vreest
Sluiten