Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Films & series 26 sep 2020 / 10:22 uur

Al 700.000 bezoekers voor film De Beentjes van Sint-Hildegard

Het succes van De Beentjes van Sint-Hildegard met Herman Finkers, wordt alsmaar groter. Het is de meest bezochte Nederlandse film van dit jaar.

De Beentjes van Sint-Hildegard, waarin genoemde cabaretier Finkers zijn speelfilmdebuut maakt, blijft een hit in de Nederlandse bioscopen. De titel staat te boek als de film die voor de coronacrisis veel bezoekers trok, noodgedwongen door gesloten bioscopen niet meer kon draaien en na het versoepelen van de maatregelen meteen weer op het witte doek terugkwam. De Beentjes van Sint-Hildegard bleek niet vergeten.

De komedie trok voor de coronacrisis een half miljoen bezoekers. Maar ook na de heropening van de bioscopen begin juni blijft de film het goed doen.

De Beentjes van Sint-Hildegard best bezocht

Inmiddels zijn voor de film alweer 200.000 kaartjes verkocht, laat distributeur September Film weten. En dat in zalen die door de coronamaatregelen veel minder bezet mogen worden dan normaal. In totaal zagen tot nu toe meer dan 700.000 mensen de film van Finkers. Het is daarmee de best bezochte Nederlandse film van het jaar.

De Beentjes van Sint-Hildegard van regisseur Johan Nijenhuis vertelt over een Twents echtpaar dat na 35 jaar huwelijk de balans opmaakt en zich afvraagt of ze allebei wel echt gelukkig zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door Finkers en Johanna ter Steege. De Twentse komiek schreef ook het scenario voor de film, die nog in 97 zalen draait.

Benauwd door het huwelijk

Het echtpaar bestaat uit Jan en Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader.

De Beentjes van Sint-Hildegard maakt kans op Gouden Kalf

‘De Beentjes’, zoals de film veel wordt genoemd, heeft zoveel impact dat er inmiddels ook filmreizen worden georganiseerd naar de bedevaartskerk in de Duitse wijnstad Rüdesheim die een grote rol speelt in het verhaal. De film geldt komende week ook als een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Gouden Kalveren, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen. Nijenhuis en Finkers sluiten niet uit in de toekomst nog een speelfilm te gaan ontwikkelen.

Lees ook: KLEM is terug: ‘Wat voor de serie wordt geschreven, gebeurt later in het echt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Al 700.000 bezoekers voor film De Beentjes van Sint-Hildegard
Sluiten