Sofie Smulders
Sofie Smulders Relaties & seks 26 sep 2017 / 16:06 uur

Vijf heerlijke datingshows op de televisie

De een vindt het vreselijk, de ander smult ervan: datingprogramma’s. Op de Nederlandse televisie kwamen er in de afgelopen jaren heel wat voorbij. Sommige programma’s hielden stand, andere verdwenen voorgoed van de buis. Weer andere shows maakten een comeback. Wij selecteerden vijf datingshows die je nu of ergens in het komend half jaar op tv gaat zien.

First Dates

Onze favoriet van dit moment is First Dates. In het BNN-programma, gebaseerd op de Britse versie, volgen we elke week een aantal singles die met elkaar op blind date gaan. In het restaurant worden ze ontvangen door Sergio, die ze op hun gemakt stelt. Tijdens een etentje kunnen ze elkaar leren kennen, waarna ze moeten beslissen of er nog een volgende date komt. Er komen heel wat verschillende type mensen voorbij. Het pure en het eerlijke van het programma en natuurlijk de ongemakkelijke momenten zijn wat het zo leuk maakt.

First Dates zie je elke dinsdag om 20.25 uur op NPO3.

Temptation Island

Oké, we mogen het eigenlijk geen datingprogramma noemen, maar hij mag toch niet ontbreken in ons lijstje: Temptation Island. Want eerlijk is eerlijk, er komen ook weleens relaties uit voort. Het programma werd nieuw leven ingeblazen bij RTL en is bij die zender binnenkort alweer aan het derde seizoen toe. Vier koppels stellen hun relatie op de proef. Ze worden van elkaar gescheiden en blootgesteld aan de verleidingen van tien vrijgezellen. Tijdens het wekelijkse kampvuur, waarbij de kandidaten beelden van hun partners te zien krijgen, wordt het vuurtje nog eens flink opgestookt.

Een nieuw seizoen Temptation Island is in de maak.

De Bachelor

https://www.youtube.com/watch?v=tlKl0S1nl6M

Net als Temptation Island maakt ook De Bachelor (weer) een comeback. De show is in de VS ondertussen lekker doorgegaan en nu mogen we in Nederland ook weer meekijken hoe een groep vrijgezelle vrouwen het hart van een knappe, rijke man probeert te stelen. En dat spelletje spelen de dames niet zonder slag of stoot. Tijdens de rozenceremonie valt er elke week een vrijgezel af, totdat er nog eentje over is die bereid is haar leven te delen met De Bachelor.

De Bachelor moet ergens dit jaar te zien zijn op Net5.

Hotel Romantiek

Oooh, Jos Jan heeft het te pakken hoor! En hoe… wat een lieverd! #HotelRomantiek #Liefde

Gepostet von Hotel Romantiek am Montag, 25. September 2017

Iets nieuws dan: Hotel Romantiek. Dit datingprogramma van de KRO-NCRV met twaalf vrijgezelle mannen en twaalf vrijgezelle vrouwen is geen nieuw format, maar wel op een verrassende manier uitgevoerd. Alle singles zijn namelijk boven de 60 en ze ondernemen allerlei spannende activiteiten met elkaar in het romantische Oostenrijk. Elke dag mag iedereen een top vijf samenstellen en wanneer twee kandidaten elkaar op nummer 1 zetten, mogen ze samen een nacht doorbrengen in een berghut. Ook de presentatie is verrassend. Die ligt namelijk in handen van Marlijn Weerdenburg, samen met de mannen van Streetlab. Humor is dus voorhanden, maar verder is het vooral een mooi programma met prachtige en ook ontroerende verhalen.

Je ziet Hotel Romantiek op zondag om 21.20 uur op NPO 1 (nog twee afleveringen, de rest kijk je terug op de website van de NPO).

Veel Liefs Uit Holland

Omdat Boer Zoekt Vrouw nog even op zich laat wachten, geven we de gelijksoortige show Veel Liefs Uit Holland de kans om zich te bewijzen. In het Net5-programma zoeken tien Nederlandse expats, die woonachtig zijn in onder meer Los Angeles, Parijs en Kenia, naar de liefde. Net als bij Boer Zoekt Vrouw mogen de expats in de eerste ronde een aantal kandidaten kiezen, waarna ze langskomen voor een logeerweek. Nicolette van Dam is de Yvon Jaspers van RTL.

De expats hebben zich al Nederland voorgesteld, in het voorjaar van 2018 verschijnt het vervolg van Liefs Uit Holland op tv.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf heerlijke datingshows op de televisie
Sluiten