Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 9 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Spiritueel koppeltje in First Dates: ‘Ik kan vorige levens zien’

In First Dates passeren verschillende mensen de revue. Van jong tot oud en van nuchter tot spiritueel. Dat laatste was behoorlijk van toepassing op Roosmarijn (33) en Quintus (39), een van de dates in de aflevering van gisteravond.

Roosmarijn is sjamaan en Quintus is gecertificeerd meesterhypnotiseur.

Sjamaan Roosmarijn in First Dates

„Ik heb veel bizarre dingen meegemaakt in mijn leven”, vertelt Roosmarijn voorafgaand aan de date voor de camera’s. „Ik ben echt op het spirituele pad gegooid en heb dingen gezien en ervaren die niet zoveel mensen om me heen doormaken.”

Haar Mr. Right moet ook van avontuur en reizen houden en spiritueel zijn. Zelf werkt ze naar eigen zeggen met energie. „Ik ga aan de slag met het energetische veld van mensen. Ik help om meer bewustzijn te creëren en emoties te zien die los mogen komen.”

Barman Victor is benieuwd hoe dit op haar pad is gekomen. „Een van de kantelpunten was toen ik vorige levens ging zien en ervaren. Ik was gewoon aan het chillen op vakantie in Sri Lanka en kreeg ineens hoofdpijn. Ik ging liggen en kreeg uit het niets beelden. Dan ging ik de natuur in en zag ik wat er in de natuur was gebeurd jaren eerder”, vertelt ze. „Leuk verhaal voor een eerste date”, lacht Victor.

Met die spirituele man zit het gelukkig wel snor. „Ik kan mensen onder hypnose brengen”, introduceert Quintus zich aan de kijker. „Het is een hele fijne tool die je kunt inzetten om over je persoonlijke barrières te komen of om je lekker ontspannen en goed te voelen. Je kunt spelen met emoties en gevoelens door het onbewuste.”

Quintus schiet vol

Eenmaal aan tafel vertelt Roosmarijn dat ze vorig jaar heel ziek is geworden tijdens een fietstocht in Noorwegen, Zweden en Denemarken. „Dan is het niet tof dat er geen mensen in de buurt zijn. Mijn vader is mijn redder in nood, dus die vloog over en die heeft voor me gezorgd. Toen ben ik teruggegaan naar Nederland.” Hierop pakt Quintus de hand van Roosmarijn. De sjamaan vertrouwt de camera’s toe dat ze dit fijn vond.

Quintus vertelt dat zijn zus naar Australië is verhuisd. Roosmarijn is benieuwd of hij weleens op bezoek is geweest. „Nog niet”, vertelt hij, terwijl hij het te kwaad krijgt. „Ik zou wel in sommige dingen wat dapperder willen zijn.” Dit keer is het Roosmarijn die de hand van Quintus pakt. „Ik doe ook wel dappere dingen”, zegt hij. „Maar het zijn toch wel dingen die ik zou willen verkennen op het vlak van gevoel en het loslaten van een bepaalde basis.” Roosmarijn snapt dit. „Er zitten altijd twee kanten aan natuurlijk. Wat je loslaat is best wel tof en waar je heengaat weet je niet.”

Raakvlakken bij First Dates

Tijdens de date blijken de twee veel raakvlakken te hebben. „Toen ik de spiritualiteit inrolde, ben ik readings gaan doen. Dan lees je hoe iemands energetische veld in elkaar zit”, deelt Roosmarijn. Quintus is daar ook geïnteresseerd in „Ik heb een keer een aurafoto laten maken. Het blijkt dat ik aan een kant naast mijn hoofd een paars vlak heb. Dat staat voor contact met sensualiteit en spiritualiteit.”

Quintus is ook van de tantrische tango. „Heel cool”, reageert Roosmijn. „Ik heb zelf ook dingen met tantra gedaan. Een jaar geleden heb ik Guatemala begonnen we met blinddoek en vanuit daaruit ging je verbinden met handen en voeten die je tegenkwam. Dat was best wel sensueel en mooi.”

Komt er een tweede date?

Dan breekt het moment van de waarheid aan: komt er nog een tweede date? „Ik vond het heel leuk en ik zou jou nog wel een keer willen zien”, zegt Quintus eerlijk. Ook Roosmarijn zegt dat ze het gezellig vond. „Ik vond je echt super attent en liefdevol en heel fijn hoe je over je emoties sprak.” Maar die tweede date, die zit er helaas niet in. „Ik voelde niet een romantische klik, dus ik denk dat we het hierbij gaan houden.”

Je kunt First Dates terugkijken via NPO Start.

Roxeanne Hazes openhartig over depressie: ‘Lag op de grond van de douche te huilen’

Eerste marathon op natuurijs dinsdagavond in Winterswijk

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties