Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 26 sep 2017 / 16:05 uur

Deze oude functies missen wij stiekem bij FIFA 18

FIFA is al jaren een gevestigde naam in de game-industrie. Al sinds 1993 (toen als FIFA International Soccer) is het op de markt en elk jaar wordt het spel weer beter, geavanceerder, realistischer en mooier. Kijk maar naar de graphics van 24 jaar geleden.

Toch zijn er ook een paar opties uit oude edities, die wij stiekem best weleens missen.

Wegrennen van de scheidsrechter

Ja, op de allereerste FIFA-editie kon je een sprintwedstrijdje houden met de scheidsrechter als deze je een gele kaart wilde geven. Het werd een soort eindeloze ren-je-rot met een groot nadeel: aan die gele kaart kon je nooit ontkomen.

Zaalvoetbal

Hoewel futsal nog nooit de populariteit van voetbal benaderd heeft, was de indooroptie op de FIFA’s eind jaren negentig toch wel heel tof. Je speelde zes tegen zes op een klein veld in een soort kooi. Hierdoor kon de bal het veld niet verlaten, waardoor je een hele snelle wedstrijd kreeg.

Doorhalen op de keeper

Je kan veel tegenwoordig op FIFA, maar wanneer de keeper de bal eenmaal vastheeft, blijft deze ook in zijn handen totdat hij uittrapt of -gooit. Dat was twintig jaar geleden wel anders. Je kon namelijk vol doorhalen op de doelman door een opzettelijke overtreding te begaan. Zelfs een heuse kopstoot was mogelijk. Dit kwam je uiteraard wel 999 van de 1000 keer op een rode kaart te staan. Geen fijne optie voor mensen die moeite hebben om het hoofd koel te houden, wel voor als je tegen zo’n iemand speelt.

Classic teams

FIFA verrijkt het leven van de gamende voetbalfan dus sinds 1994. Dat betekent dat legendes als Johan Cruijff, Eusebio en Pele en noem ze allemaal maar op nooit verschenen zijn in de nieuwere games. Gelukkig wel in de vroegere edities, waarin je met een aantal klassieke teams uit de voeten kon. Hierdoor konden we eindelijk revanche nemen voor de WK-finales van 1974 en 1978.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze oude functies missen wij stiekem bij FIFA 18
Sluiten