Metro en ANP
Metro en ANP Reizen 2 jun 2020 / 18:52 uur

We mogen van het kabinet vanaf 15 juni weer reizen door Europa

Nederlanders kunnen vanaf 15 juni makkelijker naar de meeste Europese landen reizen.

Het kabinet is van plan morgen aan te kondigen dat het advies over reizen naar een deel van de landen in Europa dan wordt versoepeld, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Niet-noodzakelijke reizen worden nu nog ontraden wegens het coronavirus.

Wel een waarschuwing op eventuele risico’s

Het kabinet liet eerder weten dat Nederlanders waarschijnlijk alleen op vakantie kunnen in een land waar het risico even groot is als in Nederland. Er zal nog wel een waarschuwing gelden om te letten op eventuele risico’s in andere landen. Ook houden sommige landen mogelijk vast aan beperkingen, waardoor een familiebezoek of vakantie toch lastig wordt.

Een portret van premier Rutte, hij staat voor een plant en draagt een blauw stropdas.
Minister-president Mark Rutte maakt waarschijnlijk woensdag melding van het reisbesluit. Foto: ANP / Bart Maat

Vakantielanden open voor toeristen

Maar voor Nederlanders belangrijke vakantielanden als Duitsland en Frankrijk geven aan per 15 juni weer open te gaan. Ze willen vanaf dat moment weer toeristen ontvangen. Frankrijk pleit ervoor om alle Europese binnengrenzen te openen.

Vakantiegangers die naar een land gaan waarvoor een negatief reisadvies geldt, zijn bijvoorbeeld niet verzekerd. Omdat voor alle landen minimaal code oranje geldt, boden de meeste luchtvaartmaatschappijen de laatste tijd ook nauwelijks reizen aan.

Voor reisorganisaties en touroperators is het belangrijk om te weten naar welke landen en gebieden er straks precies weer gereisd kan worden, laat brancheorganisatie ANVR weten. Het is volgens een woordvoerster daarom nog wachten op de officiële berichtgeving van het kabinet op woensdag. „We hopen natuurlijk dat we snel weer kunnen beginnen met reizen.”

Lees ook: Hoe is het nu op ‘s werelds meest afgelegen bewoonde eiland?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
We mogen van het kabinet vanaf 15 juni weer reizen door Europa
Sluiten