Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Reizen 7 mei 2020 / 11:35 uur

We zúllen op vakantie, dan maar in eigen land

Meerderheid Nederlanders wenst geboekte zomervakantie door te laten gaan. En anders? We gaan, hoe dan ook.

Het coronavirus heeft de vakantieplannen van Nederlanders flink in de war geschud. Nu in Nederland en andere Europese landen de maatregelen worden versoepeld, kunnen we langzaam weer aan vakanties gaan denken. Heeeel langzaam trouwens, want geen enkel land heeft nog aangegeven hoe de vakantieperiode precies zal verlopen en uit welke landen er toeristen welkom zijn.

Weer oriënteren op vakantie

Uit onderzoek van reiswebsite Holidayguru onder de community blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders wenst de geboekte zomervakantie door te laten gaan. Met de aangekondigde versoepelingen van woensdag gaan Nederlanders zich weer oriënteren op de vakantieplannen voor de komende zomer.

Sommige vakantiegangers hadden al een zomervakantie geboekt en wachten nu in spanning af of deze reis nog door kan gaan. Veel Europese landen hebben inmiddels versoepelingen aangekondigd – maar zoals gezegd niet concreet – en daarmee is de hoop voor de hard geraakte toeristische sector op het zomerseizoen gevestigd. Van de Nederlanders die voor de zomer van 2020 al een vakantie heeft geboekt, geeft bijna 66 procent van de achthonderd ondervraagden aan deze vakantie graag door te laten gaan.

Buitenland toch het liefst

22 procent van de vakantiegangers zegt niet meer naar het buitenland af te willen reizen deze zomer en ruim 12 procent geeft aan dit nog niet te weten. Daarmee blijft de wens om buiten Nederland een vakantie te ondernemen hoog.

Mocht een zomervakantie in het buitenland niet mogelijk zijn, dan geeft iets meer dan 80 procent van de ondervraagden aan een vakantie in eigen land te overwegen. Van de bestaande accommodatietypes zijn vakantieparken het populairst, gevolgd door hotels en bed & breakfasts.

Ben je ondertussen quarantaine- en/of coronamoe? Bij deze vakantiefoto’s kun je even lekker wegzwijmelen.

Reageer op artikel:
We zúllen op vakantie, dan maar in eigen land
Sluiten