Metro
Metro Reizen 13 mei 2020 / 20:21 uur

Schijnveilige coronavrije vakantie: ‘all-inclusive het virus’?

Corendon bedacht de „coronavrije vakantie”, waarbij vlak voor vertrek getest wordt. Minister De Jonge ziet dat niet zo zitten en noemt het „schijnveilig.”

Het idee van Corendon om all-inclusive vakanties aan te bieden waarbij reizigers vooraf op corona worden getest en daarnaast hun hotel niet mogen verlaten, is niet verstandig. Dat vindt minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid). Hij spreekt van „schijnveiligheid”.

Corona testen voor vertrek

Het idee van de reisorganisatie is om vanaf eind juni naar een beperkt aantal bestemmingen reizen aan te bieden, met Antalya als eerste vakantiebestemming. En hoe dat nou werkt, zo’n coronavrije vakantie? Het begint in elk geval allemaal met een testje: klanten van Corendon worden vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus, op een testlocatie vlakbij Schiphol. Daarnaast voert de touroperator extra maatregelen in voor de transfer naar de luchthaven, het inchecken, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel om het besmettingsgevaar te minimaliseren.

Met deze stappen hoopt Corendon een veilige vakantie te organiseren zonder verplichte mondkapjes of anderhalve meter afstand. „Dat is voor ons geen vakantie”, zei topman Steven van der Heijden van de reisorganisatie afgelopen week. „Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en zich in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden.”

‘Niet echt veilig’

Maar De Jonge wijst erop dat sneltesten, en dan vooral die testen waarmee je kijkt of iemand het virus al heeft gehad, niet „betrouwbaar genoeg” zijn. Hij noemt het een „Vorm van schijnveiligheid. Dat moeten we echt niet doen met elkaar”. Sterker nog: „All-inclusive zou dan inclusief het virus kunnen zijn.”

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Schijnveilige coronavrije vakantie: ‘all-inclusive het virus’?
Sluiten