Metro
Metro Nieuws 11 mei 2020 / 13:48 uur

‘Coronavrije vakantie’: testen voor vertrek en je hotel niet uit

De eerste „coronavrije vakantie" gaat naar Antalya en is wel even wat anders dan je gewend bent: testen voor vertrek en je mag je hotel niet verlaten. Maar dan heb je wel „een onbezorgde vakantie", belooft reisorganisatie Corendon.

Reisorganisatie Corendon biedt vanaf 26 juni de eerste „coronavrije vakanties" naar Antalya, om mee te beginnen. En hoe dat precies in z’n werk gaat, zo’n vakantie waarbij je, volgens de reisorganisatie, niet bang hoeft te zijn voor het coronavirus en onbezorgd kunt genieten?

Testen voor vertrek

Het begint in elk geval met een testje: klanten van Corendon worden vlak voor hun vlucht getest op het coronavirus, op een testlocatie vlakbij Schiphol. Daarnaast voert de touroperator extra maatregelen in voor de transfer naar de luchthaven, het inchecken, de vlucht en de transfer naar het all-inclusive hotel om het besmettingsgevaar te minimaliseren.

Met deze stappen hoopt Corendon een veilige vakantie te organiseren zonder verplichte mondkapjes of anderhalve meter afstand. „Dat is voor ons geen vakantie", zegt topman Steven van der Heijden van de reisorganisatie. „Wij willen dat onze klanten zich vrij en zorgeloos kunnen bewegen. Zowel tijdens de vlucht als in het hotel, kunnen onze gasten zich net zo ontspannen en zich in de watten laten leggen als onder normale omstandigheden."

De belangrijke voorwaarde voor de „coronavrije vakantie" is dat gasten het hotel niet mogen verlaten. Anders kan Corendon niet meer garant staan voor hun veiligheid. De touroperator hoopt dat klanten dat accepteren in ruil voor een „onbezorgde" vakantie.

Testen 50 euro

Het testen voor het longvirus gebeurt volgens „wetenschappelijk onderzochte en betrouwbare coronasneltesten", belooft de reisorganisatie. Vakantiegangers kunnen voor 50 euro per persoon zich kort voor het vertrek van de vlucht laten testen. Daarna zorgt Corendon ervoor dat vakantiegangers zo veel mogelijk in een beschermde omgeving blijven. Dit betekent dat de buschauffeurs van de transfer naar Schiphol, piloten en cabinepersoneel van hun vliegtuigen en de medewerkers van het hotel met grote regelmaat getest worden op Covid-19.

Turkse Rivièra

Indien een reiziger tóch besmet blijkt te zijn met het longvirus, mag die zijn reis niet meer voortzetten. De persoon ontvangt samen met zijn hele gezelschap een reisvoucher met een tegoed gelijk aan de waarde van de geboekte vakantie, laat een woordvoerster van Corendon weten. Deze kan later ingewisseld worden voor een nieuwe vakantie. Of de voucher gedekt wordt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en hoelang de voucher geldig is, kan de reisorganisatie nog niet zeggen.

De eerste beschikbare bestemming voor deze aangepaste vorm van vakantie wordt Antalya aan de Turkse Rivièra, waar de reisorganisatie meerdere all-inclusive hotels bezit. In de komende weken wordt overlegd met de autoriteiten op andere bestemmingen om ook daar vakanties te kunnen aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn Ibiza en Curaçao, Sardinië en Sicilië.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon in eigen land vakantie vieren.

Reageer op artikel:
‘Coronavrije vakantie’: testen voor vertrek en je hotel niet uit
Sluiten