Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 22 okt 2018 / 13:13 uur

Noodlanding na ongewild voetjevrijen en intimidatie

Een beetje romantiek aan boord van een vlucht is natuurlijk niets mis mee, maar een passagier op een vlucht van Los Angeles naar Dallas heeft het wel heel bont gemaakt. De man ging zo ver in zijn flirtpogingen, dat er een noodlanding gemaakt moest worden in Albuquerque, New Mexico aldus Fox News. 

Hand op been

De man bleef een vrouw die naast hem zat steeds lastigvallen, waar de vrouw absoluut niet van gediend was. De 29-jarige man zat naast de vrouw en vlak voordat het vliegtuig opsteeg legde hij plotseling zijn hand op het been van de vrouw.

Toen zij zijn avances niet beantwoorde, probeerde hij haar te forceren om te voetjevrijen. Dat staat in de aangifte die uiteindelijk tegen de man is ingediend. De man zat in de middelste stoel, terwijl de vrouw aan het gangpad zat. Een andere vrouw zat in de stoel bij het raam. Bij Southwest Airlines, de vliegtuigmaatschappij waar de man en vrouw los van elkaar mee vlogen, worden geen stoelen toegewezen. Mensen kunnen gaan zitten waar ze graag willen.

Cabinepersoneel

De vrouw probeerde de avances van de man te stoppen, maar die bleef aan haar trekken en vroeg haar herhaaldelijk waar zij na haar vlucht naartoe ging en of ze alleen in haar hotel verbleef. Uiteindelijk waarschuwde de vrouw het cabinepersoneel, die de vrouw naar een nieuwe stoel verplaatsten. De man stopte echter ook toen niet met zijn pogingen om de vrouw haar aandacht te krijgen. Toen hij wederom probeerde om de vrouw te benaderen kwam het tot een confrontatie met het cabinepersoneel.

De piloot van de vlucht werd gewaarschuwd en het vliegtuig maakte een noodlanding, waardoor andere passagiers zwaar werden gehinderd en een aantal passagiers zelfs een verbindingsvlucht misten.

Zware straf

De man kan tot 20 jaar in de cel belanden en een boete krijgen tot wel 250 duizend dollar voor de noodlanding en de confrontatie met het cabinepersoneel. Daarnaast kan de seksuele intimidatie hem een boete van 100 duizend dollar opleveren en een jaar gevangenisstraf.

De man in kwestie heeft verklaard dat hij geloofde dat de vrouw met hem flirtte, aldus de Albuquerque Journal. Hij geeft toe dat ‘wellicht iets te ver is gegaan’. Er bestaat een mogelijkheid dat de man onder invloed van drugs was, aldus Fox News. Vanwege een crimineel verleden en een strafblad waarop ook geweldpleging staat vermeld is hij donderdag in hechtenis genomen.

Reageer op artikel:
Noodlanding na ongewild voetjevrijen en intimidatie
Sluiten