Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 22 okt 2018 / 12:15 uur

Baby krijgt in 1 nacht vlijmscherpe ‘vampiertand’

Dit klinkt als een scenario van een horrorfilm met Halloween in aantocht: in de mond van een 11-weken oude baby groeide in een nacht tijd een vlijmscherpe vampiertand. Toch is dit de realiteit volgens Britse media.

De Ierse Tara O’Byrne kreeg de schrik van haar leven toen zij op een ochtend ineens een slagtand in de mond van haar zoontje Oscar aantrof.

Hij huilde aan een stuk door, de reden was duidelijk ©Tara O'Byrne
Een close up van de vampiertand ©Tara O'Byrne

Vampier

In de ochtend gaf de moeder haar zoontje de fles. Normaal gesproken slaapt Oscar dan verder, alleen nu bleef het kindje maar huilen. Toen de moeder hem uit bed haalde om aan het ontbijt te beginnen ontdekte zij tot haar grote ontsteltenis een tand in de mond van haar zoontje. En het was geen gewone tand; hij schijnt gegroeid te zijn in één nacht tijd en was bovendien driehoekig van vorm.

De moeder ging meteen naar het ziekenhuis omdat ze bang was dat de tand voor verwondingen kon zorgen en vermoedelijk omdat ze wilde uitsluiten dat hij bezeten was door de duivel.

Ook de artsen konden hun ogen niet geloven. De meeste baby’s krijgen pas tandjes als ze tussen de vier en zeven maanden oud zijn. Elf weken is dus wel erg vroeg. Bovendien horen zulke snijtanden bij mensen helemaal niet te groeien op de plek waar normaal gesproken voortanden horen te zitten.

De getrokken tand mocht mee naar huis ©Tara O'Byrne

Eind goed al goed

Een cyste bleek de boosdoener te zijn. Deze werd op een eerder moment aangetroffen bij het kindje en behandeld. Uit dit soort ontstekingen kunnen in zeer zeldzame gevallen tanden maar ook menselijke haren groeien. Normaal gaat dit erg langzaam, maar in het geval van baby Oscar ging het uitzonderlijk snel.

Het was dus niks ernstigs. De tand werd getrokken en nog diezelfde dag mochten moeder en zoon weer naar huis.

O’Byrne is inmiddels weer gerustgesteld en kan om het vampiervoorval lachen. Liefkozend noemt ze haar zoontje nu haar ‘kleine Dracula’. De slagtand kregen ze mee als herinnering zodat Oscar als hij oud genoeg is weet dat hij zijn moeder de stuipen op het lijf heeft gejaagd toen hij jong was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baby krijgt in 1 nacht vlijmscherpe ‘vampiertand’
Sluiten