Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 25 okt 2018 / 15:15 uur

1 op de 10 reizigers wil niet gefouilleerd worden

Op het vliegveld kan de vakantie meestal al beginnen, maar niet voordat je het rondje bij de security check hebt ‘overleefd’. Uit onderzoek is gebleken dat één op de tien Nederlanders zich liever niet wil laten fouilleren tijdens een security check. Maar wat zien ze eigenlijk tijdens een security check?

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1850 mensen door dé VakantieDiscounter. Bijna de helft van de reizigers wil niet langer dan 10 minuten wachten (begrijpelijk). Ondanks dat je je waarschijnlijk netjes aan alle regels hebt gehouden en alle grote vloeibare stoffen uit je handbagage hebt gehaald, is toch 35 procent een beetje gespannen tijdens de check. Zo’n 12 procent is bang dat ze iets in hun bagage hebben laten zitten dat niet mag en een klein gedeelte (4 procent) is zelfs bang dat er iets in hun handbagage wordt gestopt.

Zo'n 1 op de 10 personen laat zich liever niet fouilleren tijdens een security check. Foto: ANP

Kan de securityscan je naakt zien?

Mocht je je nog afvragen of zo’n security check schadelijk is voor je gezondheid? Het antwoord is nee. De technologie die wordt gebruikt is niet schadelijk voor je gezondheid. Ook niet als je zwanger bent of een pacemaker hebt. Wat kunnen ze beveiligers eigenlijk zien? Wees gerust de scan ziet je niet naakt! De speciale golven gaan inderdaad door je kleding heen, maar geven geen naaktbeeld. De scan wordt trouwens geanalyseerd door een computer en niet door een beveiligingsmedewerker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
1 op de 10 reizigers wil niet gefouilleerd worden
Sluiten