Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 25 okt 2018 / 14:50 uur

Horrorfan? Speciale streamingdienst is in aantocht

Kun je maar niet genoeg krijgen van horrorklassiekers als IT, The Grudge en The Conjuring, kijk jij Hereditary zonder problemen alleen midden in de nacht? En ben je het eindeloos scrollen door Netflix om een echt enge film te vinden, zat? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Er komt namelijk een Nederlandse streamingdienst aan die zich compleet en alleen richt op horrorfilms. Met een toepasselijke naam: Horrify.

Elke week nieuws

„Er zijn echt heel veel horrorfans in Nederland”, vertelt Patrick Olde Scholtenhuis van Horrify aan RTL Nieuws. „Voor deze mensen zetten we elke week nieuwe horrorfilms en series online.” Horror, gore and more. 

De streamingdienst heeft met meer dan 100 series en films geen enorm groot aanbod, maar kan daarom een relatief lage maandprijs van 6,95 euro hanteren.

Nieuwe trend?

Er komen steeds meer aparte streamingdiensten, die zich richten op een bepaald genre films of series. Een fijne ‘trend’ voor de toegewijde kijkers van niche-tv. Zo is er HayU met reality-tv (hallo The Real Housewives), Crunchyroll voor anime, MUBI voor art house films en Lumière voor spannende Scandinavische series.

Media-expert Reinder Rustema vertelt aan RTL Nieuws dat er dan ook steeds meer vraag is naar een zelf samengesteld pakket vol kijkplezier. „Een voetballiefhebber die alle wedstrijden wil kijken moet nu wel drie pakketten nemen om alles te zien. En dat loopt dan flink in de kosten.”

Het aanbod van Horrify kun je vanaf 30 oktober bekijken. Om alvast in de stemming te komen voor Halloween!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horrorfan? Speciale streamingdienst is in aantocht
Sluiten