Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 24 jan 2018 / 09:55 uur

Goedkoop vliegen? Wacht niet te lang met boeken!

De winter duurt nog lang en wat is er dan leuker dan alvast plannen maken voor je zomervakantie? Nog leuker als je dan ook zo min mogelijk voor je tickets hoeft te betalen. De prijzen voor vliegtickets veranderen continu, maar toch zijn er een aantal momenten waarop je het beste een ticket kunt boeken.

Boek voor 28 januari

Het beste moment om je ticket te boeken hangt af van je reisperiode, reisduur en bestemming. Vergelijkingssite Tix zocht uit op welk moment je het beste een ticket kunt boeken. En wat blijkt? Als je voor 28 januari een ticket boekt, dan betaal je waarschijnlijk minder dan gemiddeld.

Wij kunnen niet wachten: zon, strand en zee. Foto: Pexels

De vergelijkingssite heeft meerdere trends in kaart gebracht.  Als de prijzen te hoog zijn, stappen passagiers over naar een andere maatschappij. Bij te lage tarieven laat de airline geld liggen. Hierdoor kan het zo zijn dat een vliegticket morgen duurder is dan vandaag, maar een dag later weer goedkoper is geworden. De site onderzocht de prijzen van vliegtickets in de zomermaanden van de afgelopen drie jaar en er werd gekeken naar tickets voor een periode langer dan vijf dagen met minstens twee personen.

Weet jij al waar je heen gaat? Foto: Pexels

Echt goedkoop

Tickets naar de populaire bestemmingen in Azië, Europa en Noord-Amerika laten een andere trendlijn zien, maar in alle gevallen ben je goedkoper uit als je voor 28 januari boekt. Als je echt goedkoop uit wilt zijn kun je het beste al tussen oktober en december je vakantie vastleggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goedkoop vliegen? Wacht niet te lang met boeken!
Sluiten