Kasper Hermans
Kasper Hermans Reizen 13 dec 2017 / 14:59 uur

Naar Berlijn? Je kan straks weer Airbnb gebruiken

Van plan om Berlijn eens te bezoeken? Dan kan je vanaf mei 2018 weer gewoon gebruikmaken van Airbnb. In de Duitse hoofdstad wordt per mei 2018 het verbod op de dienst namelijk opgeheven, zo heeft de deelstaatregering besloten.

In Berlijn was het al sinds mei 2016 niet meer mogelijk om gebruik te maken van de online marktplaats waarom mensen appartementen, huizen en kamers te huur kunnen aanbieden. De precieze reden voor het opheffen van het verbod is voorlopig nog niet bekendgemaakt.

Streng gereguleerd

Die Zeit meldt wel dat het verhuren ervan streng gereguleerd zal worden door de lokale overheid. Zo mogen inwoners van Berlijn maar zestig dagen per jaar ruimtes verhuren en ook moet er een registratienummer aangevraagd worden, dit zal bij de advertentie op Airbnb zichtbaar moeten zijn. Bij het overtreden van de regels zullen er boetes tot maximaal 100.000 euro worden uitgedeeld.

Vanuit Airbnb Duitsland reageert manager Alexander Schwarz verheugd op het bericht. „Dit is goed nieuws en een stap vooruit voor Berlijners die hun huis willen delen. Bezoekers willen tegenwoordig authentieke ervaringen in woningen."

Leegstand

Verder heeft de deelstaatregering ook aangegeven in te grijpen tegen de woningnood in de stad. Huizen in Berlijn mogen voortaan nog maar drie maanden leegstaan, voorheen was dat nog zes maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Naar Berlijn? Je kan straks weer Airbnb gebruiken
Sluiten