Job Halkes
Job Halkes Binnenland 13 dec 2017

Moskee wacht Wilders op met koffie en koekjes

Komt hij wel of komt hij niet? Dat was de afgelopen maanden de vraag in de Rotterdamse politiek. Maar Geert Wilders komt en maakt donderdag bekend wie de lijsttrekker is van de PVV Rotterdam in maart 2018. Hij doet dat op een pikante plek, namelijk tegenover de Essalam Moskee.

Lastig

Op straat zijn de meningen verdeeld. „We hebben hier Leefbaar Rotterdam, en die hebben zich al wel bewezen”, zo stelt Rotterdammer Arie de Grift. „Dat kan Geertje nog niet zeggen. Die loopt altijd weg als het lastig is en hij pronkt met de veren van Fortuyn. Mij krijgt-ie niet mee in ieder geval.” Hij volgt de Rotterdamse politiek met interesse. „Op links wordt het druk met Nida, GroenLinks, SP, PvdA en wellicht Denk. Maar ook op rechts wordt het dringen met CDA, VVD, Leefbaar Rotterdam en de PVV. Een coalitie vormen wordt een hel.”

Yvonne uit de Beverwaard kan daarentegen niet wachten om PVV te stemmen met de gemeenteraadsverkiezingen. „Leefbaar is slappe hap. Dankzij hen zitten we nu met een asielzoekerscentrum om de hoek. Er moet gewoon een toegangsverbod komen, de grenzen moeten dicht.” Wat verwacht ze van de PVV? „Dat het asielzoekerscentrum heel snel dichtgaat en dat het veiliger wordt. Er worden nog steeds heel veel mensen beroofd en lastiggevallen in deze stad door met name Marokkanen.”

Niet luisteren

Anderen maakt het niet zoveel uit. „Ze schreeuwen alleen maar en luisteren niet. Ze moeten er voor ons zijn en niet voor zichzelf”, aldus Linda Verwijs. „En Geert Wilders is daar het voorbeeld van. Een oplossing geven, ho maar. Maar wel lekker schreeuwen.” Dat hij meedoet, interesseert haar niet veel. „Dat mag in deze mooie democratie en hij is ook van harte welkom, maar mijn stem krijgt hij niet.”

De Essalam Moskee heeft al laten weten dat Wilders van harte welkom is voor de deur. „Koekjes en koffie staan klaar”, zo twittert imam Azzedine Karrat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moskee wacht Wilders op met koffie en koekjes
Sluiten