Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Reizen 30 nov 2017 / 16:25 uur

Tips voor een stedentrip naar het mooie Malaga!

Málaga ligt in het zuidelijkste puntje van Spanje en daarom is het er bijna het hele jaar heerlijk warm. Naast de nodige zon vind je in Málaga ook de gezelligste restaurantjes, mooie gebouwen en heel veel leuke winkeltjes.

Mocht je Barcelona, Valencia en Madrid al hebben gezien, maar ben je wel dol op het Spaanse leven? Dan is Málaga echt een aanrader, in november kan het er nog zo’n 22 graden zijn! De stad is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld Valencia, maar daardoor kun je alles lopen (scheelt weer ingewikkelde trein/bus tochtjes). Málaga is pas sinds 2011 echt populair aan het worden bij de toeristen. Als je op zoek bent naar een accommodatie zul je zien dat er niet heel veel hotels zijn te vinden, het aanbod bestaat vooral uit appartementen en Airbnb’s. Ook leuk want de Spaanse huisjes hebben zeker hun charme. Metro was in Málaga en zocht uit waar je absoluut heen moet.

Bike Tours Malaga bij Beleef Málaga

Het centrum van Málaga is prima te voet te doen, maar wil je net iets meer zien van de stad, dan is een fietstocht een must. De Nederlandse gidsen van Bike Tours Málaga – Beleef Málaga nemen je tijdens een drie uur durende fietstocht mee door de leukste straatjes van Málaga. Onderweg stop je bij allerlei pleinen, kerken en andere bezienswaardigheden. De aardige gidsen weten genoeg over Málaga en onderweg kun je ze alles vragen. Ook stop je bij de Mercado Atarazanas, de grootste markthal van Málaga, vol met vers fruit, groente, noten, vis en andere lekkernijen. De tour eindigt bij de oudste Bodega’s van de stad, waar je wijn drinkt uit wijnvaten. Doe de fietstocht aan het begin van je stedentrip, want heb je gelijk een goed overzicht van Malaga. Tip: na afloop van de fietstocht kun je voor een paar euro de fietsen blijven huren. Maak dan een fietstocht langs de kust van Málaga, onderweg kom je langs twee hele schattige dorpjes met leuke terrasjes. C/Vendej 6, 29001 Málaga.

Maak een fietstocht langs de Spaanse boulevard

Tapas Bodega bar El Pimpi

Dit een restaurant is een fenomeen in Málaga. De inrichting is uniek en alleen daarom is het al een bezoekje waard. Het grote restaurant met bijbehorend terras is een trekpleister voor Malaga. Vele beroemdheden zijn je al voor geweest, het schijnt zelfs dat Antonio Banderas een huis heeft heel dicht in de buurt van El Pimpi. De muren hangen vol met foto’s van Tony Blair, de Spaanse koning Juan Carlos, Rafael Nadal en Antonio Banderas. Qua sfeer en plek krijgt El Pimpi een dikke tien, het eten is goed, maar niet fantastisch. Calle Granada, 62, 29015 Málaga.

Ontbijten bij Desal

Het kleine ontbijtzaakje Desal ontdekte we per toeval, maar we zijn hier meerdere keren terug gekomen. Desal is een jaar geleden opgericht door twee zussen. De meeste ontbijttentjes in Málaga bieden veelal brood en croissants aan voor het ontbijt, maar bij Desal kun je terecht voor verse smoothies, scrambled eggs, granola, fruitsalades en heerlijke groentesapjes! Daarnaast is de inrichting ook very Instagramable. Calle Nosquera, 2, 29008 Málaga

Dit leuke tentje is opgericht door twee zussen.

Bezoekje aan de kathedraal

Als je in Málaga bent, kun je niet om de kathedraal heen. Het imposante gebouw is niet te missen. Maar niet alleen de buitenkant is prachtig, ook van binnen is de kathedraal erg mooi. Vergeet niet je studentenkaart, want dan krijg je korting! C/Nosquera, 2, 29008 Málaga

Cocktails bij rooftopbar AC Hotel Málaga Palacio

Málaga kent vele rooftops en bij het Málaga Palacio in het Marriot hotel heb je misschien wel het mooiste uitzicht over de stad. Het leukst is om rond zonsondergang te gaan, want dan heb je een supermooi uitzicht over de gehele stad. Op de kaart staan vele cocktails, maar wij gingen voor de sangria en dat is zeker een aanrader.  Cortina del Muelle, 1 Málaga 29015.

Taberna del Siglo

De Spanjaarden houden van lekker eten en drinken en in Málaga zijn er dan ook genoeg leuke restaurantjes te vinden. Het terras van Taberna del Siglo is perfect voor een lunch, je zit lekker in de zon en je kijkt uit op de kathedraal. Aanrader op de menukaart? De spinazie kroketjes en bestel salmorejo, deze koude tomatensoep met broodkruimels en knoflook wordt veel gegeten in Málaga en moet je absoluut proeven. Calle Granada, 30, 29015 Málaga.

Kasteel Gibralfaro Málaga

Het kasteel Gibralfaro stamt uit de Moorse tijd en is een typische bezienswaardigheid in Málaga. Het kasteel ligt naast het Alcazaba. De top ligt op 130 meter hoogte en het is ook best even doorstappen om boven aan te komen. Vooral in de zomer is het niet aan te raden om op het midden van de dag te gaan, want dat is bloedheet. Het kasteel zelf is eerlijk gezegd niet heel bijzonder, maar het uitzicht daarentegen is fantastisch!

Uitzicht vanaf het Gibralfaro

Vegetarisch restaurant Cañadú

Vegetarisch eten is Malaga is niet heel gemakkelijk, want Málaga is de stad van de verse vis. Mocht je toch een vegetarisch (of zelfs vegan) vorkje willen wegprikken? Dan moet je naar Cañadú gaan. Dit restaurant zit er al sinds 1998 en je treft er de lekkerste vegetarische maaltijden zoals een bietenburger met vegan kaas, couscous, quinoa met asperges en allerlei pasta’s. Plaza de la Merced 21, Málaga.

Alcazaba Málaga

Dit Moorse fort is letterlijk een van de hoogtepunten van de stad. Het ligt op een helling in het centrum. Je kunt lopend naar boven of met de lift. Vooral in het hoogseizoen kun je beter vroeg of laat op de dag gaan, om drukte van andere toeristen te voorkomen. Het Alcazaba is in de negende eeuw gebouwd en in de elfde eeuw is het verder uitgebreid.

Gibralfaro in Malaga. Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tips voor een stedentrip naar het mooie Malaga!
Sluiten