Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 13 nov 2017 / 14:13 uur

5 ‘coole’ must sees voor de winterliefhebber

Vaak hoor je in de winter nogal wat geroezemoes over mensen die ‘toch even lekker een zonvakantie tussendoor pakken’, of ‘dit winterse weer echt helemaal niks vinden’. Maar er zijn ook mensen die helemaal verzot zijn op winters weer.

Gek op sneeuw, dennen, schaatsen… De mensen die zich hierin herkennen zullen niet direct gelukkig terugkijken op de afgelopen winters in Nederland. Maar ook voor de winterliefhebbers zijn er een paar prachtige plekken op aarde waar jij terechtkunt voor een fijne vakantie. Winterjas aan en gaan!

Aletsch gletsjer in Zwitserland

Aletsch gletsjer in Zwitserland. / Colourbox

Fan van gletsjers, maar wil je niet te ver weg? Dan hebben we in Europa ook een prachtige omgeving voor je. In Zwitserland staat de Aletsch Gletsjer en met 23 kilometer is dat best een pittig portie gletsjer. En wie bovenaan staat, heeft een prachtig uitzicht over de Alpen!

Vatnajokull gletsjer ijsgrot in IJsland

Vatnajokull gletsjer ijsgrot in IJsland. / Colourbox

Holy sh*t wat ziet dit er prachtig uit op foto’s. Wij staan dan ook te trappelen om ooit een bezoekje te brengen aan de Vatnajokull gletsjer en de daarbij horende ijsgrotten. Het lijkt net alsof je een diamanten grot in loopt met al die blauwe en witte schitteringen die het ijs veroorzaken. Sla dit plekje dus niet over als je ooit naar IJsland gaat, want deze bezienswaardigheid wil je echt niet missen.

Het Noorderlicht in Zweden

Het noorderlicht is vanaf heel veel plekken onvoorstelbaar mooi om te zien. / Colourbox

Deze bezienswaardigheid staat al hoog op menig bucketlist kwamen we laatst achter en kan dan ook niet ontbreken in ons lijstje. Volgens de kenners kun je voor de beste noorderlicht-ervaring naar Abisko, een stad helemaal in het noorden van Zweden. En wie dan écht een goede ervaring wilt, moet naar het Aurora Sky Station, dat op bijna een kilometer hoogte ligt.

Rovaniemi in Finland

Het hoofdkantoor van de kerstman in Rovaniemi in Finland. / Colourbox

Waarom Rovaniemi? Omdat het officieel de stad van de Kerstman is, daarom! Wie fan is van Kerst kan deze plek toch niet overslaan? Ook de omgeving van dit dorpje schijnt een waar winterwonderland te zijn. Sneeuwliefhebbers kunnen hier dus hun lol op en naast kerstinkopen doen en wandelen kun je hier ook een mooie sleerit maken.

Jagala waterval in Estland

View this post on Instagram

The "Estonian Niagara" – Jagala waterfall🌊✨… Beautiful frozen ❄ waterfalls of Estonia… 💗This place… #waterfalls #waterfall #naturelovers #nature #landscape_lovers #landscape #landscapelovers #frozen #myweekend #mysaturday #saturday #travelawesome #traveladdict #wanderlust #wonderlust #jagalawaterfall #jagala #estonia #visittallinn #visitestonia #tallinn #lovetravel #traveler #travelling #traveller #orangeweekends #baltic2go #niagarafalls #beautiful #amaizng

A post shared by 𝔼𝕝𝕚𝕥𝕒 ℝ𝕫𝕚𝕤𝕔𝕖𝕧𝕒 (@elita_rzhishcheva) on

Sommige natuurverschijnselen zijn zo verschrikkelijk mooi dat ze bijna niet echt lijken. Dat schijnt ook zo te zijn bij de Jagala waterval, die je kunt vinden vlakbij de hoofdstad van Estland, Tallinn. Het zijn de hoogste watervallen van het land (8 meter). Op zich niet heel hoog, maar het feit dat de waterval in de winter volledig bevroren is geeft deze waterval wel een fantastische look die niet snel ergens anders gaat zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 ‘coole’ must sees voor de winterliefhebber
Sluiten