Daisy Heyer
Daisy Heyer Reizen 19 sep 2017 / 10:18 uur

Deze shoppingmalls behoren tot de mooiste op aarde

Bij vakantie hoort voor veel mensen een lekker potje winkelen. Dat kan natuurlijk in een doodgewone winkelstraat, maar ook in een grote shoppingmall. Waar je moet zijn? Metro zet de mooiste exemplaren ter wereld voor je op een rijtje.

The Grand Canal Shoppes – Las Vegas

https://www.instagram.com/p/BZB9-2HHa5t/

Nog nooit in Venetië geweest, maar wel op bezoek in Las Vegas? Dan is een bezoek aan de The Grand Canal Shoppes misschien iets voor jou. Je vindt hier het iets duurdere segment kledingwinkels, allemaal langs de kanalen van het nagebouwde Venetië. Natuurlijk kan het bijna niet nog meer kitsch dan dit, maar stiekem vinden wij het oh zo leuk om hier een dagje door te brengen.

Ibn Battuta Mall – Dubai

https://www.instagram.com/p/BZL5XuNgEy6/

Holy guacamoly, wat is dít een mooi winkelcentrum. Als je in Dubai bent en nog niet het idee van 1001 Nacht hebt, dan krijg je het hier wel. Je vindt hier doodnormale winkels als Forever 21, New Look, Starbucks en Hunkemöller, maar kijkt ondertussen je ogen uit met het prachtige plafond en de Arabische kroonluchters die overal hangen.

Khan Shatyr – Astana, Kazachstan

View this post on Instagram

NLO

A post shared by raivo muziks (@raivomuziks) on

Deze mall is prachtig, vooral als het donker wordt in Kazachstan. De Khan Shatyr (vrij vertaald: Koninklijke Tent) doet ons nogal denken aan de ingang van De Efteling. Een sprookjesachtig gevoel krijg je dus vanzelf al als je hier naar binnen wandelt. Oh, en naast winkelen kun je er ook nog naar het park, de midgetgolfbaan, naar de kleine rivier of het ingebouwde strand(?!). Kom maar op met dat ticket naar Kazachstan!

General Post Office – Melbourne

https://www.instagram.com/p/BXJkwv9FrxO/

De naam zegt het al: dit oude postkantoor (dat in Melbourne liefkozend de naam GPO draagt) werd in 2004 omgetoverd tot shoppingmall. Het gebouw werd al voor 1900 gebouwd. Van die historie is nog veel terug te zien als je rondloopt in de GPO, waardoor de plek op veel bewondering kan rekenen. Nu kom je niet om je brief te posten, maar om een nieuwe outfit te scoren bij winkels als H&M en Larsen Jewellery.

Mall of America – Bloomington (Amerika)

https://www.instagram.com/p/BZKdJ9XhVjV/

Oké, deze heb je vast weleens ergens voorbij zien komen: The Mall of America. Toch mag dit protserige, enorme winkelcentrum niet ontbreken op de lijst. In welke shoppingmall kun je verder nou óók nog naar een pretpark? Daar kun je er niet veel van opnoemen. Het is dan ook het grootste winkelcentrum van Amerika en voor wie daar nog nooit geweest is: dat betekent echt héél groot.

West Edmonton Mall – Alberta, Canada

https://www.instagram.com/p/BZCxHDBlj8c/

Canada kan er ook wat van op het gebied van grote winkelcentra. De West Edmonton Mall schijnt het grootste winkelcentrum van heel Noord-Amerika te zijn. Sowieso: met meer dan 800 winkels kun jij je volop uitleven met shoppen. Oh en als je daar klaar mee bent, kun bijvoorbeeld je ook naar het attractiepark, het waterpretpark of de bioscoop, alle aanwezig in het winkelcentrum.

Dubai Mall – Dubai

View this post on Instagram

TAP TO THE BEAT OF THE FUTURE: Visit Dubai Creek Tower for an exceptional Light & Sound Experience in the Grand Atrium. Show timings Weekdays 5:00pm, 8:00pm and 11:00pm Weekends 3:00pm, 5:00pm, 8:00pm and 11:00pm #BrightFuture #DubaiCreekTower #mustsee #dubai @emaardubai #thedubaimall

A post shared by The Dubai Mall (@thedubaimall) on

Ja, ook deze komt je vast bekend voor, maar mag niet in het rijtje ontbreken: De Dubai Mall. Het is officieel het grootste winkelcentrum ter wereld en maakt deel uit van het beroemdste gebouw van Dubai: de Burj Khalifa. Dat is dan weer het allerhoogste gebouw ter wereld, dus je kunt je enigszins voorstellen wat een spektakel er gaande is in deze shoppingmall. Lichtshows, fonteinen en het grootste aquarium ter wereld zijn er allemaal te bekijken. Wij willen shoppen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze shoppingmalls behoren tot de mooiste op aarde
Sluiten