Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 19 sep 2017

Record: atleet fietst wereld rond in 79 dagen

Een 34-jarige Brit heeft het wereldrecord de wereld rondfietsen ruim verbroken. Hij voltooide zijn tocht 44 dagen eerder dan de vorige recordhouder.

Om zijn doel te bereiken, moest Beaumont meer dan 380 kilometer per dag afleggen. En dat deed hij met succes: de Schot kwam zelfs een dagje eerder aan op zijn eindbestemming dan gepland. De atleet bracht meer dan 16 uur per dag op zijn fiets door, en sliep maar vijf uur per nacht.

Reis om de wereld

In totaal legde Beaumont 29.000 kilometer af in 79 dagen. In 2008 had hij tevens het wereldrecord in handen – toen met 194 dagen – waarna het door andere fietsers werd teruggebracht naar 123 dagen. Tijdens zijn trip zette Beaumont tevens het record ‘meest kilometers in een maand’ op zijn naam, nadat hij van Parijs naar Perth, Australië was gereden (11.315 kilometer).

Geïnspireerd door Jules Vernes avonturenroman De reis om de wereld in tachtig dagen, begon Mark Beaumont op 2 juli zijn reis in Parijs, waarna hij verder door Europa trapte en vervolgens Rusland, Mongolie en China aandeed. Zijn tour vervolgde hij door Australië, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika en uiteindelijk sloot hij zijn reis af door Portugal, Spanje en Frankrijk.

„Dit was zonder twijfel de meest straffende uitdaging waar ik mijn lichaam en geest aan bloot hebt gesteld. De fysieke en mentale veerkracht die iedere dag opnieuw nodig was, was een uitdaging op zich, maar ik had een geweldig team om mij heen”, vertelde Beaumont na zijn prestatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Record: atleet fietst wereld rond in 79 dagen
Sluiten