Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Reizen 12 jul 2017 / 13:50 uur

Tien vakantieoorden waar amper wifi te vinden is

Voor de één zal het ‘de hel’ betekenen, voor de ander de start van een tijdje bewust digitaal detoxen: een vakantiebestemming zonder wifi.

Reiszoekmachine Kayak.nl zocht uit waar hotels van de woorden draadloos internet nog amper heeft gehoord en zette de tien populairste wifiloze bestemmingen op een rij. Of de tien waar vakantiegangers écht niet naartoe willen natuurlijk, het is maar net hoe je het bekijkt.

Eenvoudig bestaan

‘Gewoon even lekker ontspannen, weg van alle digitale apparaten en jezelf onderdompelen in de wereld van het eenvoudige bestaan’. Zo omschrijven reisorganisaties de digitale detox, een trend die eerder overwaaide vanuit Amerika. Heerlijk uiteraard voor diegenen die gruwelen van het posten van elk mogelijk vakantiekiekje.

Tien vakantieoorden waar wifi amper te vinden is
Foto: Colourbox

De plek waar je de minste kans hebt op appjes, posts, pings en e-mails is Havana. In de Cubaanse stad heeft 98 procent van de hotels geen wifi. Dat is gelijk een absoluut record, want de volgende bestemming op de lijst heeft een score van 27 procent (Manilla op de Filipijnen). Overigens onderzocht Kayak.nl vooral de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders, dus een wereldwijde score vertoont het onderzoek niet.

Vorige eeuw

Wie op reis wil naar Seoul in Zuid-Korea, waant zich net als in Manilla in de vorige eeuw. Ook daar heeft 27 procent van de hotels geen draadloos internet. Maar ja, waarom zou je in Seoul, Manilla en Havana ook kattenfilmpjes moeten bekijken hè. En die vakantiefoto’s kunnen thuis wel weer op je Facebookpagina.

„Gemiddeld gaat er geen dag voorbij zonder dat we op het scherm van onze laptop, tablet en smartphone kijken, zelfs niet op vakantie”, zegt Julia Stadler, regionaal directeur voor Nederland, Zwitserland en Duitsland bij Kayak. „We zijn zo gewend aan het constant bereikbaar zijn dat het lastig is om hier even afstand van te nemen. Aan de andere kant zien we dat er behoefte is aan een break van die constante informatie- en communicatiestroom. Om mensen te helpen ontsnappen hebben we daarom de lijst van vakantiebestemmingen samengesteld waar je de verleiding van het online zijn wellicht makkelijker kunt weerstaan.”

Tien vakantieoorden waar wifi amper te vinden is
Foto: EPA

De Top 10

• 1 Havanna, Cuba: 98 procent.

• 2 Manilla, Filipijnen: 27 procent.

• 3 Seoul, Zuid-Korea: 27 procent.

• 4 Mubai, India: 25 procent.

• 5 Beijing, China: 24 procent.

• 6 Tokyo, Japan: 24 procent.

• 7 New Delhi, India: 24 procent.

• 8 Shanghai, China: 24 procent.

• 9 Marrakech, Marokko: 23 procent.

• 10 Osaka, Japan: 23 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tien vakantieoorden waar amper wifi te vinden is
Sluiten