Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Reizen 28 jul 2017 / 08:57 uur

Mallorca is van ons! (3): propper Sjon

Mallorca is van ons! Dat is de naam van de reality-serie die vanaf vrijdag 28 juli wekelijks wordt uitgezonden op de Metro-app en Metronieuws.nl. In zes afleveringen laten we in samenwerking met Telegraaf VNDG de werknemers van het populaire Club NL zien, die er tot en met eind augustus actief zijn.

Haarlemmer Sjon

Is dat nou hard werken, daar op Mallorca? Of vooral een zomer vol feest? We stellen tot en met vrijdag dagelijks een hoofdrolspeler aan je voor. In de derde aflevering: Sjon (23). De Haarlemmer heeft een bachelor bedrijfseconomie afgerond en is voor het tweede zomerseizoen propper van Club NL.

Hoe vond je om door de camera gevolgd te worden?

Een hele mooie ervaring en het was leuk om te zien hoe de toeristen erop reageerden. Het is weer eens wat anders en speciaal om mee te maken.

Goede vrienden

Je bent op Mallorca met Daan, een vriend sinds de eerste klas middelbare school. Vormen jullie dan ook een propperkoppel?

Nee, want je wisselt steeds. Een propper loopt elke dag met iemand anders. Aangezien we goede vrienden zijn is het natuurlijk wel leuk als we als duo ingedeeld worden.

Jullie wonen nog samen in een appartement boven de club ook hè?

Ja en nog op dezelfde kamer ook, haha.

Ontbijtmomentje

Hoe ziet je propperdag eruit?

Ik sta rond een uur of één op en ga dan richting de meeting van kwart voor twee. In een briefing krijg je bijvoorbeeld te horen welke dj er die avond draait, wat de speerpunten zijn en wordt er teruggekeken op de dag van gisteren. Dat is ook een gezamenlijk ontbijt- en rustmomentje voordat we het strand op gaan. Dan gaan we er tot vijf uur vol voor, om later van elf tot vier voor de club te staan.

Waarom heb je twee jaar geleden voor Mallorca en Club NL gekozen?

Vier en drie jaar geleden was ik hier zelf op vakantie, met Daan natuurlijk. We zijn verliefd geworden op Mallorca en ook op Club NL, waar we bijna elke dag waren en de leukste avonden hebben gehad. Het personeel vonden we toen al heel gezellig. Daan en ik zijn allebei sociaal en we praten graag met mensen. Het proppen matcht daarmee. Omdat we ook van een feestje houden, hebben we nu van onze hobby ons werk kunnen maken.

Mallorca is van ons! (3): propper Sjon
De hoofdrolspelers. De heren vlnr: Roy, Sjon en Daan. De dames vlnr: Janell, Marijke en Carmell.

Als je jullie tijden hoort, hoe kun je dan nog feest vieren?

Ik ben om vier uur klaar. De club is dan nog twee uur open en in het hoogseizoen bomvol. Tijd genoeg om nog goed te feesten dus. Als de club om zes uur dichtgaat is er meestal nog wel ‘een after’ op het balkon. Dan gaat het personeel nog even relaxen met z’n allen.

Beste line-up

Hoe zou jij Club NL omschrijven voor mensen die het nog niet kennen?

Een club waar voor het grootste deel r&b en hiphop wordt gedraaid, met de beste line-up van de hele Strip (de boulevard waaraan de club ligt, red.). De sfeer is heel goed, het personeel erg leuk.

Wat doe je na het zomerseizoen?

Dan begin ik aan een master accountancy and control.

Daar ben je vast nog niet zo mee bezig…

Nee! Ik zit met mijn hoofd helemaal op Mallorca.

Niet ál te serieus

Als je je master start, betekent dat dat je aan je laatste seizoen op het eiland bezig bent?

Ik laat alle opties nog open. Ik ben iemand die het leven op dit moment nog niet ál te serieus neemt en plan daarom niets langer dan een jaar vooruit. Eerst van deze zomer maar de zomer van m’n leven maken en eenmaal thuis de schooldingen weer regelen. Daarna zie ik weer verder.

Kijk je uit naar het begin van de serie?

Ik ben héél benieuwd naar hoe het neergezet wordt. En ook naar de opnames waar ik zelf niet bij was. Het lijkt me heel leuk om de serie en mezelf terug te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mallorca is van ons! (3): propper Sjon
Sluiten