Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Reizen 28 jul 2017 / 08:57 uur

Mallorca is van ons! (2): propper Janell

Mallorca is van ons! Dat is de naam van de reality-serie die vanaf vrijdag 28 juli wekelijks wordt uitgezonden op de Metro-app en Metronieuws.nl. In zes afleveringen laten we in samenwerking met Telegraaf VNDG de werknemers van het populaire Club NL zien, die er tot en met eind augustus actief zijn.

Janell Wessels

Is dat nou hard werken, daar op Mallorca? Of vooral een zomer vol feest? We stellen tot en met vrijdag dagelijks een hoofdrolspeler aan je voor. In de tweede aflevering: Janell Wessels (20) uit Groningen. De blonde studente sociaal juridische dienstverlening is nu een week propper van Club NL en er dus bezig aan het eerste zomerseizoen.

Hoe vond je om door de camera gevolgd te worden?

Leuk en interessant. De cameramensen waren leuke mannen en ik vond het gezellig om met zo’n klein groepje te doen. We hebben veel gelachen met z’n allen.

Zie we je in de serie vooral als propper of ook in het dagelijks leven buiten Club NL?

Buiten de beelden van mijn werk als propper zie je wat interviewtjes denk ik en het duiken van een klif dat we hebben gedaan. Ik heb voor de serie ook wat gevlogd buiten mijn werktijden om.

Zeven dagen per week

Hoe gaat je werk als propper?

Ik ben er nu iets meer dan een week. Ik werk elke dag acht uur per dag, zeven dagen per week. Eerst begin ik van twee tot vijf ’s middags op het strand en dan van elf tot vier voor de club. Op het strand is het vooral socializen en veel met mensen kletsen. Natuurlijk breng ik Club NL ter sprake, maar toon oprecht interesse in de toeristen. ’s Avonds probeer je als propper mensen de club in te praten. Door korte gesprekjes te houden hoop je dat de vakantiegangers voor jouw club kiezen.

Dus je begon als propper en had meteen een camera op je gezicht?

Vrij snel, ja. Het zou eerst een programma worden over de jongens van Club NL, maar toen werden wij als meiden ook gevraagd. Dat vond ik leuk om te doen!

Was je ergens anders al eens propper?

Nee, dit is de eerste keer en heb ook nooit eerder in het buitenland gewerkt. Ik ben hier drie jaar geleden op vakantie geweest en wist daardoor wel een beetje wat me te wachten stond.

Mallorca is van ons! (2): Janell, de propper
De hoofdrolspelers. De heren vlnr: Roy, Sjon en Daan. De dames vlnr: Janell, Marijke en Carmell.

Waarom heb je voor Club NL gekozen?

In diezelfde vakantie was ik in Club NL geweest en kende Danny al, mijn huidige leidinggevende. Hij benaderde me of ik dit zou willen doen. Ik kende ook mensen die er eerder werkten en die zeiden allemaal: het is er tof.

Familiegevoel

Bevalt het?

Goed, absoluut. Ik leer steeds meer mensen kennen en vind het hartstikke gezellig. Ik heb al een groep jongens ontmoet die steeds in Club NL komt. Met hen trek ik een beetje op en ook met het personeel. Hoe de collega’s van Club NL met elkaar omgaan, dat spreekt me hier het meeste aan. Het voelt als een familie en dat stralen we naar buiten toe ook uit.

Hoe zou je Club NL omschrijven?

Als een van de beste clubs van de boulevard, het is wat exclusiever. We hebben altijd goede dj’s draaien, geen live-artiesten. Zij geven prachtige shows weg. Verder staat Club NL bekend om het goed omgaan met personeel. Het is voor toeristen leuk om er te zijn – dat heb ik al veel van ze gehoord – maar ook voor ons. Verder valt Club NL op door het wekelijkse festival Mallorca Open Air op dinsdag, op een buitenlocatie.

Wat doe je na het zomerseizoen?

Eehhh… gewoon weer werken bij een sportschool in Groningen denk ik en daarna aan de slag in mijn tweede studiejaar.

Positieve zenuwen

Maar daar staat je hoofd nog niet zo naar…

Ik ben er nu niet mee bezig inderdaad.

Vind je het spannend dat de serie vrijdag begint?

Niet echt spannend, maar ik heb al veel reacties gekregen van het thuisfront. Die gaan vast allemaal kijken, dus ik ben stiekem wel benieuwd hoe alles in de film is gekomen en of ik er vaak in zit. Ik heb namelijk nog nooit zoiets gedaan. Een beetje positieve zenuwen zijn er dus wel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mallorca is van ons! (2): propper Janell
Sluiten