Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Reizen 7 sep 2016 / 09:15 uur

Je kunt nu yoga volgen met geitjes

Yoga is niet meer weg te denken uit onze samenleving en als je het eenmaal een beetje onder de knie hebt, is het best leuk. Maar nog leuker wordt het samen met schattige geitjes.

En met de stijgende populariteit van de sport, stijgt ook het aantal varianten. Zo kun je yoga doen op een supboard, een soort surfboard waarmee je over rustig water peddelt, op hoge gebouwen en natuurlijk de klassieke stilteretraite. Maar de nieuwste variant is helemaal verrassend. In Oregon kun je yoga doen met geiten.

Natuur

De No Regrets Farm in het Amerikaanse plaatsje Willamette Valley biedt dagelijks yoga met de boerderijdieren aan. De Goat Retreat, de geitenretraite, is opgezet door fotografe Lainey Morse. Ze wilde iets nieuws en het moest op haar boerderij zijn. De locale yogainstructeur zocht nog een locatie voor zijn lessen. Eén plus één is twee.

Unieke ervaring

Helaas doen de geitjes niet mee met de sport, al klauteren de klimgrage dieren wel graag bovenop je als je toevallig in de Downward-Facing Dog-positie staat. Ze zorgen volgens de bedenkers echter wel voor mentale steun en zorgen ervoor dat je je niet gaat vervelen terwijl je op je ademhaling focust.

„Het is een unieke ervaring”, vertelt Laney aan Metro UK. „Het klinkt raar, maar het gaat er vooral om dat je buiten in de natuur bent en dieren om je heen hebt. Dieren kunnen mensen helpen met stress of rouw.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je kunt nu yoga volgen met geitjes
Sluiten